reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
alez ja wam zazdroszcze tej wiedzy o plci :) ja ciagle zyje w przeswiadczeniu ze najprawdopodobniej mam chlopaka, no ale nic nie wiem na 100% ... mam siostre w Anglii (do wrzesnia) i ona moglaby tam kupic jakies ciuszki w primarku ... no i ciagle czekam zeby sie dowiedziec ;)
wizyte mam tak jak Koralikowa-14sierpnia ;) i chyba tez nie wyjde dopoki sie nie dowiem!:) a co ! :)

mb89 Gratki udanej wizyty:-)

mamaktosia super wieści, teraz na pewno odetchnęłaś z ulgą :tak: mam nadzieję, że już się uspokoiłaś :-)

polcia88 gratki córeczki! nie ważna płeć, ważne, że malutka zdrowa :tak:

W ogóle gratuluję wszystkim udanych wizyt i dzieciaczków, ja prywatnie na usg nijak nie wiem, kiedy się umówić, bo chcę męża zabrać, a jego od pon do piątku nie ma na miejscu i muszę poczekać, aż załapie wolny piątek :) I wtedy obejrzymy maluszka :)

https://www.babyboom.pl/forum/members/vici-16699.html

Gratuluję dzieciaczków kochane :-D Najważniejsze żeby zdrowe były :-)
Mam pytanie do Was. Czy robiłyście lub będziecie robić badanie na cytomegalię? Ja w pierwszej ciąży robiłam (chodziłam prywanie i za wszystko płaciłam więc lekarz chętnie wypisywał mi długie listy badań do zrobienia, a ja po poronieniu robiłam wszystko co się dało). Teraz chodziłam do lekarza na nfz, to nawet nie wspomniał o cytomegalii. Byłam też u lekarza prywatnie (mam dodatkowe ubezpieczenie z którego za to płacą) i on powiedział o cytomegalii i się zastanawiam bo inne badania z tego dodatkowego ubezpieczenia mi sfinansują (w tym rzucie będę robiła toksoplazmozę, hbs, hcv i hiv) a za cytomegalię musiałabym zapłacić.
Czytałam że jakby co to tego się i tak nie leczy i nie wiem czy wydawać kasę czy nie. Robiłyście?

A tak przy okazji to zmieniam lekarza na tego prywatnego, mój lekarz na nfz otwiera prywatną praktykę i nie będzie w przychodni przyjmował a skoro tego innego lekarza mam też za free to wracam do tamtego :) Byłam u niej w poniedziałek i nie robiła problemu, tylko spytała czy będę u niej ciążę prowadziła dalej. Z każdej strony malucha pooglądała i pomierzyła. Przełączyła też na 3d, na buźkę ale jak to ujęła "jeszcze niewyględny" był maluch :-D Faktycznie jak szczurek albo dinozaur. Pućki jeszcze chudzińkie :-) W czwartek mnie zaprosiła na strzelenie fotki, nie wiem czy dużo się zmieni do jutra ale pójdę i zobaczę :-) Takich bajerów w pierwszej ciąży nie miałam ;-)
A no i potwierdziła, że to chłopak. Zresztą maluch nogi rozkłada i się chwali co ma między nóżkami.

malutka80 z tego co mi wiadomo to lekarze często nie dają na to skierowania żeby nie denerwować pacjentek w razie złych wyników, bo tego faktycznie w odróżnieniu od toxo się nie da leczyć w ciąży. Ja osobiście chyba bym zeschizowała gdyby się okazało że mam jakieś dziadostwo którego teraz nie mogę leczyć:-):szok:

malutka najwazniejsze abys byla zadowolona a z tym dodatkowym ubezpieczeniem i prywatnymi wizytami to fajne rozwiazanie

Tym kotre jeszcze nie wiedza plci to zycze owocnych wizyt i aby watpliwosci zostaly rozwiane :tak:

Witam.Ja już po wizycie..
Usg nie było ale badano mi tętno dziecka i badanie ginekologiczne nic nie prawidłowego nie wykazano.
Ciecie cesarskie bede miała na 100% takze kazał mi Fenoterol brać 4razy po całej tabletce i na astmę i przeciwskurczowo.
Badnia mam na 26.08 do zrobienia obciążenie glukoza,hiv,różyczkę,toksoplazmozę,wr,p/c anty hcv no i mocz oraz morfologię .Nastepna wizyta 4 września.

reklama
Do góry