reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Ja robiłam na samym początku i przed ciązą. Wyszło jak u wiekszości , że miałam w dzieciństwie. Ja bym zrobiła dla samego poczucia, że zrobiłam wszystko, ale w sumie jak się tego nie leczy a nie masz objawów zakażenia...

reklama
moj synus wazy 600g :tak: wszystko wyglada pieknie, szyjka 4cm :-D
do kontroli mam cisnienie, glukoza i podstawowe badanie krwi + TSH w poniedzialek.

tadam! Oto Tytus:
tytek.jpg

Załączniki

• tytek.jpg
    tytek.jpg
    13,9 KB · Wyświetleń: 63
Laperedhil- jaki on już duży! O maj gad, mój mały dopiero 300gr. Super foto!!!!

Malutka- ja robiłam w pierwszej ciąży, wyszło, że przechodziłam. Teraz zmieniłam lekarza i mówił,żeby zrobić razem z tokso. Chyba tak też uczynię, bo koszt za oba to 65zł, sama cyto 30 zł, więc niedrogo!

Ostatnia edycja:
reklama
Czy robiłyście lub będziecie robić badanie na cytomegalię? Ja w pierwszej ciąży robiłam (chodziłam prywanie i za wszystko płaciłam więc lekarz chętnie wypisywał mi długie listy badań do zrobienia, a ja po poronieniu robiłam wszystko co się dało). Teraz chodziłam do lekarza na nfz, to nawet nie wspomniał o cytomegalii. Byłam też u lekarza prywatnie (mam dodatkowe ubezpieczenie z którego za to płacą) i on powiedział o cytomegalii i się zastanawiam bo inne badania z tego dodatkowego ubezpieczenia mi sfinansują (w tym rzucie będę robiła toksoplazmozę, hbs, hcv i hiv) a za cytomegalię musiałabym zapłacić.
Czytałam że jakby co to tego się i tak nie leczy i nie wiem czy wydawać kasę czy nie. Robiłyście?
Ja mam gina prywatnie, i za każde wyniki płace.
Zanim zaszłam w ciąże w lutym robiłam prywatnie cytomegalie, toxoplazmoze, i inne badania, całość kosztowała mnie jakieś 300zl.
Nie ma co się zastanawiać, tylko rób!!! Tu chodzi o twój spokój psychiczny i o dziecko!

Do góry