reklama
vici
mama Victor´a & Raphael`a
patrzylam w ksiazeczke i ja nie nmialam a nic dodatkowego tez nie robilamDziewczynki a co z tą cytomegalią? Robiła/będzie robiła któraś?
laperedhil
Fanka BB :)
vici
mama Victor´a & Raphael`a
laperedhill ale fajny Tytus no i powodzenia na badaniach w poniedzialek
mb89
cudny Tytuś :-)
Paulettta
Laperedhil- jaki on już duży! O maj gad, mój mały dopiero 300gr. Super foto!!!!
Malutka- ja robiłam w pierwszej ciąży, wyszło, że przechodziłam. Teraz zmieniłam lekarza i mówił,żeby zrobić razem z tokso. Chyba tak też uczynię, bo koszt za oba to 65zł, sama cyto 30 zł, więc niedrogo!
Malutka- ja robiłam w pierwszej ciąży, wyszło, że przechodziłam. Teraz zmieniłam lekarza i mówił,żeby zrobić razem z tokso. Chyba tak też uczynię, bo koszt za oba to 65zł, sama cyto 30 zł, więc niedrogo!
Ostatnia edycja:
awunia1234
laperedhil cudny chłopak
Ja nie robiłam na cytomegalię, ale na tokso tak i teraz będę powtarzać, bo nie przechodziłam...ale skoro nie jest to bardzo drogie badanie, to pewnie wykonam przy okazji następnych badań
Ja nie robiłam na cytomegalię, ale na tokso tak i teraz będę powtarzać, bo nie przechodziłam...ale skoro nie jest to bardzo drogie badanie, to pewnie wykonam przy okazji następnych badań
reklama
Pieknaszyszunia
Ja mam gina prywatnie, i za każde wyniki płace.Czy robiłyście lub będziecie robić badanie na cytomegalię? Ja w pierwszej ciąży robiłam (chodziłam prywanie i za wszystko płaciłam więc lekarz chętnie wypisywał mi długie listy badań do zrobienia, a ja po poronieniu robiłam wszystko co się dało). Teraz chodziłam do lekarza na nfz, to nawet nie wspomniał o cytomegalii. Byłam też u lekarza prywatnie (mam dodatkowe ubezpieczenie z którego za to płacą) i on powiedział o cytomegalii i się zastanawiam bo inne badania z tego dodatkowego ubezpieczenia mi sfinansują (w tym rzucie będę robiła toksoplazmozę, hbs, hcv i hiv) a za cytomegalię musiałabym zapłacić.
Czytałam że jakby co to tego się i tak nie leczy i nie wiem czy wydawać kasę czy nie. Robiłyście?
Zanim zaszłam w ciąże w lutym robiłam prywatnie cytomegalie, toxoplazmoze, i inne badania, całość kosztowała mnie jakieś 300zl.
Nie ma co się zastanawiać, tylko rób!!! Tu chodzi o twój spokój psychiczny i o dziecko!
Podziel się: