reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Pauletta ,gratuluję chłopczyka :)
marka, jak będzie u swojego lekarza to potwierdź termin i nie sugeruj się tym co inni mówią, ludzie się przecież mylą. Ale to prawda, że połówkowe powinno się robić w 20tc. Jak bobas szybko rośnie to może się nie zmieścić na ekranie ten tydzień, dwa później.

reklama
Ananaska, ja połówkowe też mam późno, bo ginka była na urlopie i wypadnie dopiero w 23 tyg. ... mam nadzieję, że maluch nie jest gigantem i ładnie wszystko będzie widać ;)

Marka cudne zdjęcie, ja też będę miała robione 3D i filmik 22 sierpnia

Co do tych terminów to wielka rozbieżność i teraz nie wiadomo co tu myśleć hmmm

Ja na szczęście wiem kiedy i gdzie zaszłam w ciążę :-D, bo się broniłam przed grudniowym dzieckiem:-p, chciałam przeczekać na styczeń ale nie wytrzymaliśmy z mężem i dałam się złapać już po owulacji i po wszystkich dniach płodnych :-D, a wcześniej staraliśmy się 5 cykli w dni płodne i wszystkie inne cuda i nic. Tak więc chyba nic od nas nie zależy tak było nam pisane :happy2:.

Pauletta najważniejsze, że wyniki ok, a powiedz jak czułaś że będzie synek? U mnie jest tak jak u ciebie na 90% chłopak, więc myślę że już tak zostanie :tak:. Pewność pewnie będę miała po tym usg 3D

Pauletta - gratki synka :)
Cosiek -fajnie miałaś , ja leczyłam się od września i kiedy w marcu odstawiłam leki ...kwietniowa @nie przyszła , pozatym miałam monitoring cyklu i owu 23 marca :)

A co do usg to czytałam coś zupełnie odwrotnego :baffled: tj że powinno się je robić między 22 a 24 tc a najlepiej równo 23 tc bo wykształca się jakaś tam tkanka i łatwiej wykryć wady płodu , w klinice mi też tak wyliczyli wizytę tj jutro mam 22 i 1 dzień czyli 23 tc . Jutro zapytam tej pani profesor , podobno dobra jest i znana , jak wróce to wam napisze, ale pewnie ilu lekarzy tyle opinii .

Pauletta - gratulacje synka! dwóch chłopaków to fajna sprawa, beda sie kumplować przeciw rodzicom :D

marka - no to masz niezłe zamieszanie :) rozstrzał terminów konkretny :) niech fasoleczka rośnie spokojnie :)

mamaktosia - niech tak dobrze pozostanie :)

Paulettta gratuluję synusia :) Kolejny chłopczyk na naszej liście :)

Ja znów czytałam, że powinno się robić połówkowe między 20-22 tyg, ale z tego co w praktyce zauważyłam, to lekarze je robią między 20-24 tyg :) Ja miałam w 21 tyg. i lekarz mi nie powiedział, żeby to był zły tydzień na połówkowe :) Wypytywałam też koleżanek przed moim usg, kiedy miały one to robione i właśnie ten przedział od 20 do 24 funkcjonował wśród nich :) Tu wszystko tak na prawdę zależy od lekarzy :)

Cosiek- czułam, ze będzie dziewczynka:/ Także niezłą jestem wróżką...za to z Filipem wiedzieliśmy od początku, że chłopak...i jak lekarz zapytał co ustrzelilismy to oboje wykrzyczeliśmy, że syna! Nie ukrywam, że jestem trochę niepocieszona, ale taki lajf i tyle. Nie można mieć wszystkiego tego, co się chce;)

Awunia- dlaczego to był zły tydzień na połówkowe?

Doczytałam że tydzień powinno się dostosować do rozwoju i wielkości dziecka, pisze że dla bliźniaków to nawet 26 tc bo w tedy najlepiej widać serduszko. I chyba nie ma tu większej różnicy czy 22 czy 24 bo dziecko nie urośnie nagle 2kg w ciągu tych 2 tc . Ale tak jak piszecie ilu lekarzy tyle opini :tak: czytałam na rodzice.pl to większość ma 24 tc. Powiem wam że miałam opory przed tymi genetycznymi , i gdyby gin nie kazał to bym nie robiła , to dziecko jest tak wyczekane że choćby nie wiem co to i tak bym urodziła. Tyle musiałam przejść , tyle łez wypłakać , że liczy się tylko to że jest :tak:

reklama
Do góry