reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
Dziewczyny my wiemy ze zdrowie najwazniejsze i cieszymy sie z maluszka bez wzgledu na plec....kazde kochac bedziemy tak samo:-) :-) poprostu mezowi marzy sie potomek:p a ja sie smieje ze zawsze moize byc tzeci chlopiesc:-) :-)

Laperedhill zdj pierwsza klasa...boski tytus-) :-) :-)

Ja badania robie te co tu kaza bo wiekszosc placi mi kasa nawet te co w l sa nie obowiazkowe...

Anneeczka ja o corci w pierwszej ciazy dowiedzialam se dopiero po 30tc wiec dla mnie to szok ze juyz wiem:-) :-)

Baska super ze wzyta udana:-) :-) a czemu bedziesz miec cc bo ja nie w tem jestem....

Mamaktosia super ze wizyta udana:-)

Laperedhill - przecudny ! Śliczne zdjęcie ci zrobili , ja się wczoraj też doprosiłam kilku zdjęć buźki i jedno mam takie jak twoje z rączką na buzi , a na jednym się uśmiecha , to już mały człowiek ! I waży podobnie 596 gram. A jak babka przełączyła na 4d w kolorze to moi chłopcy byli zachwyceni. Gratulacje !

Ja robiłam cytomegalię i wiem, że przechodziłam. Toksoplazmozę też. Niebawem pewnie ginek będzie kazał powtarzać, bo to po 20 tyg się powtarza te badania, tak?
Gratuluję zdrowych dzieciaczków:) Ja usg 13 sierpnia

malutka ja nie robiłam cytomegalii w pierwszej ciąży i w tej też nie miałam zleconych...Na własną rękę nie zamierzam. Jestem tego samego zdania co mb89 nie da się tego leczyć w trakcie ciąży jak toxo, więc de facto te wyniki o kant są dla nas teraz. Szkoda nerwów.

laperedhil śliczny synuś:-D

leperedhil śliczny chłopczyk:happy:
polcia w sumie dr stwierdził że skoro miałam już cc to on widzi przeciwwskazania do naturalnego tzn chodzi o to że moja astma w ciąży się nasiliła i tak poza tym ja jestem raczej drobnej budowy ciała dlatego doszedł do wniosku że nie będziemy kombinowali tylko cc:sorry2:
aia ja także w pierwszej ciązy nie miałam tych badań zalecanych ale teraz zmieniłam dr i kazali mi robić ale ja będę miała je bezpłatnie bo w laboratorium szpitalnym.

baska no w sumie lepiej miec cesarke i byc spokojna ze wszystko bedzie ok nz zyc w strachu jak to bedzie..zdrowie i twoje i maluszka najwazniejsze:-) :-)

jejuu ale Tytus juz wielki :))) moje dzieciatko na koniec grudnia to pewnie o polowe mniejsze...hehe ;)

a co do cytomegalii - corka mojego kuzyna ma 1 rok. miala szczepienie na odre, na drugi dzien w zlobku zemdlala...zawiezli ja do szpitala , zrobili rozne badania i okazalo sie ze ma cytomegalie !! a ze to objawow nie daje to nikt tego nie wiedzial...ja na szczescie nie mialam z nia fizycznego kontaktu , w dzien szczepienia sie z nia widzialam ale nawet buzi jej nie dawalam ani nawet nie glaskalam jej, bo ona taka bojazliwa...
wiec narazie nie robie tych badan . robilam na toxo...

koralikowa, michalina - to cierpliwie czekamy do przyszlej srody - wasi lekarze maja przynajmniej dobre usg to cos tam zobaczycie, moja ma jakies stare przedpotopowe...a na 3d umowie sie w 23tc.. ;)

ja cytomegalii nie robiłam i pewnie jak mi nie zalecą to nie zrobie. Na poczatku bylam nakrecona że napewno bede robiła, ale teraz juz mysle że nie ma co...

a jutro ide na usg! zobaczymy czy sie dowiemy płci maleństwa :) czekam czekam czekam...

reklama
P8080656.jpgMój synuś dzisiaj :tak:

Załączniki

• P8080656.jpg
    P8080656.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 48
Do góry