reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

hej , ja w piatek mialam prenatalne i dzidzia jest okolo 2 tygodnie mlodsza tak jak wychodzilo caly czas waga okolo 330 gram , ale w sobote poszlam na izbe bo mnie z prawej strony kulo, i okazalo sie ze to kolka jelitowa:/
a to moja dzidzia:)
DSC00673.jpg

Załączniki

• DSC00673.jpg
    DSC00673.jpg
    11,9 KB · Wyświetleń: 34
reklama
tylko wiecie co ja normalnie juz sie boje , bo tak z OM wychodzi termin na 3 grudzien , z usg w pierwszym trymestrze wychodzilo na 13 grudnia ze 10 dni mlodsza , a ta stazystka w piatek wyliczyla termin na uwaga 21 grudzien a tydzien wczesniej bylam u gina przeciez i tez termin wychodzil na 13 grudzien a ta babeczka chyba zle pomierzyla bejbika bo az nie realne , najbardziej boje sie o skurcze w razie czego , bo jestem po dwoch cieciach cesarskich , napewno beda chcieli mnie polozyc wczesniej , ale czlowiek juz mysli jaka oni decyzje podejma:/

Marka - foteczka super! Wow ale Ci namieszali z tymi terminami:szok:
Mamaktosia - oby się facet nawrócił:tak: i czekamy na nowe fotki!
Ja mam glukozę za sobą, nie mam wyników, ale nie wydaje mi się, żeby miały być złe. Nic strasznego w sumie. Tylko w nocy były burze i brzuch mnie pobolewał i kręgosłup, więc rano byłam zaspana i zapomniałam się wysiusiać do kubeczka...:zawstydzona/y: do czwartku jeszcze zdążę
A babka w pobieralni jak mnie zobaczyła mówi:"już glukoza???? dopiero robiliśmy beta hcg!!" :-D:-D fakt - leci, ale ja i tak już nie mogę sie doczekać grudnia

Marka nie stresuj się , jedne dzieci rosną szybciej , drugie wolniej, mi w poprzedniej ciąży wychodziło 2 tyg na plusie , a pod koniec prawie 4 tyg , lekarz to określił , że chyba sama nie wiem kiedy zaszłam , bo na jego oko to miesiąc wcześniej , wtym problem że jana 100 procent wiem. Teraz mam to samo , każdy kto mnie bada , pyta czy nie pomyliłam terminu ostatniej @ , mały ma 16 dni na plus. Może zrób sobie usg w innym gabinecie , może albo sprzęt , albo lekarz coś nie tego ? Pozatym o błąd tu nietrudno , na tym etapie ciąży kilka mm robi dalej różnice w wyliczeniach. Ja bym sobie zrobiła kontrolne usg dla spokoju duszy , ale ja to panikara jestem i latam z byle pierdołą , ale niestety życie mnie tego nauczyło ...
Będzie dobrze zobaczysz :tak:

mama ktosia, wiec tak z Omn wychodzi 3 grudzien (ale wiem ze pozniej bo owulacja byla pozniej ) od poczatku mierzenia wychodzila 10 dni mlodsza dzidzia, i na slasku gdzie wczesniej mieszkalam i tu u gina tez tak wychodzilo, pozniej bylam na prenatalnym i tez wychodzilo 10 dni mlodsze , 19 lipca bylam u innego gin i tez wychodzilo 13 grudzien , a jak bylam w Krakowie na echokardiograficznym to lekarka wyliczyla termin na 17 grudzien , a ta stazystka ktora robila prenatalne teraz w piatek ze termin na 21 grudzien, (wkurzylam sie ze lekarz tego nie robil tylko siedzial przy biurku , a dwie stazystki obslugiwaly pacjentki, jak ta druga stazystka wolala lekarza zeby jej pokazal gdzie jest szyjka bo chciala sprawdzic to sobie pomyslalam ze oni chyba sobie jaja robia , a ta co mi robila , lekarza wolala bo zle nerki widziala, i wyszla z zalozenia ze jak jestem szczupla to powinna wyraznie widac:/ ale lekarz stwierdzil ze ok, i pozniej kuzwa taki wynik dostajesz ze jest ok a i tak nie masz pewnosci , masakra i to kuzwa szpital uniwersytecki:/ druga babka dostala zrybki ze tak poznop robi (21 tc miala ) bo dziecko wazy okolo 450 gram i jest juz za duze zeby wykluczyc wady ktore normalnie sie wykrywa, masakra przeciez to oni robia terminy a pacjent nie ma nic do gadania:/

marka nie martw sie terminami, bo juz na tym etapie to lekarze trzymaja sie tych z pierwszych USG bo teraz dzieci nierowno rosna, zreszta tak jak juz urodzone tez jeden nierowny drugiemu wiec nie martw sie :) u mnie na jednym USG tez byly rozbieznosci a na kolejnym maluch nadrobil.

marka dzidzia cudna :) A z terminami Ci nieźle namieszali, ale tak jak mamaktosia pisze zrób sobie kontrolne usg, na pewno będziesz spokojniejsza :) Tak to jest, jak się nowi lekarze uczą zawodu, ale powiem Ci, że u nas w szpitalu zazwyczaj stażyści nie wykonują usg, jedynie obserwują, a jeśli już, to robią je osobom, które leżą na oddziale i pod okiem lekarza...Ja też niestety przez te zaparcia mam problem z jelitami i to przez nie mam bóle, chociaż ostatnio jest lepiej :)

Anulk@ no tak, ja też odczuwam bieg czasu :) Ja glukozę mam za tydzień, ciekawe czy wytrzymam ;)

U nas na 90% drugi chłopczyk...chował się co prawda niemiłosiernie, ale nawet ja widziałam tak coś dyndającego. Jąderka jeszcze nie zeszły, niby powinny. Nie wiem co to oznacza, mały ma już 305gr. A ja jak zwykle nie za dużo wód, choć w normie i termin wg. USG na 31 grudnia, czyli tak jak z Filipem pewnie znowu urodzę małe dziecko;) No i dopiero 19 sierpnia powie mi na 100% jaka płeć...no ale raczej chłopak.

Edit.: Już doczytałam jąderka schodzą między 7, a 9 mies. także wszytsko ok;)

Ostatnia edycja:
reklama
Mamaktosia, super, ze wszystko OK :)

Marka, dzidzia cudna :)
A pomiarami się nie martw ... to jest tylko sprzęt i każdy mm robi wielka różnicę...

Moja pierwsza córa miała mieć ponad 4 kg ... pod koniec ciąży miałam USG co chwilę bo byłam po terminie i każdy lekarz mówił, ze duże dziecko, a urodziła się w 42 tyg. 3600.

Druga całą ciążę była poniżej normy ... prawie 2 tyg do tylu ... ale brzuszek malutki, dzidzia malutka - wszystko pasowało... miała nie mieć 3 kg, a urodziła się równo w terminie z waga 3680 :)

Także tym razem już nie patrzę na żadne wyliczanki z USG, tylko na termin z OM :)

Pauletta ,gratuluję drugiego synusia :)

Do góry