Szyszunia, gratuluję synusia :-)
ciekawe, czy rzeczywiście będzie taki wysyp chłopców, czy to kwestia tego, że dziewczynkę trudniej potwierdzić ...
ja z córami czekałam dłuuugo ... z pierwszą do 28 tyg, z drugą do połówkowego ... a synuś już od 13 tyg świecił jajkami ;-)
właśnie wróciłam z badań ... morfo, mocz, toxo i ... krzywa cukrowa
mam 4 dziury w rękach i mega mdłości ... ale bardzo się cieszę, że to już za mną ... wyniki będą za kilka godz. - mam nadzieję, że dobre
Michalina, ja jestem 2 kg na plusie ... raczej mało, ale w poprzednich ciążach było podobnie na tym etapie, a potem ruszyło z kopyta i dorobiłam się ok. 13-14 kg ...
na szczęście szybko poszły i to z nawiązką, więc się nie przejmuję ... chociaż tym razem chciałabym się zamknąć w 10
współczuję przebojów z NFZ
ja chodzę prywatnie i choć kasa idzie, to nie żałuję ...
tylko zwykle badania robię na NFZ, bo na takie rodzinny może wystawić skierowanie ...
a do obszerniejszych badań wykorzystuję pakiet medyczny z pracy, bo wszystko mamy za darmo, tyle, że muszę iść do 'obcego' gina po skierowanie ... zastanawiałam się przez moment czy nie zdecydować się na prowadzenie ciąży w ramach tego pakietu, bo wszystko byłoby prywatnie i za darmo, ale po 2 ciążach mam za duże zaufanie do swojej lekarki, żeby ją zmieniać