reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania, zdjęcia z USG

otoKika ja mialam glukoze w środę i jak tam siedzialam to mnie mdlilo strasznie ale dalam rade :) wyniki chyba ok bo naczczo mialam 76, po godzinie 120 a po dwoch godzinach 129 ale ja sie nie znam, w poniedzialek ide na wizytę i sie okaze :)

reklama
Cześć Dzuewczyny. Co ja ostatnio przeżyłam, to nawet ciężko opisać słowami...
W środę byłam na usg połówkowym u profesora Preisa - sławy i autorytetu na skalę kraju. I na opisie dostałam na czerwono: "Nie zobrazowano w sposób satysfakcjonujący jamy przegrody przezroczystej. Pofałdowanie kory jedynie w formie bruzdy Sylwiusza."
Zaczęłam drążyć temat, bo kazał przyjść za tydzień na konsultacje ponowna i dowiedziałam się, ze jeżeli potwierdzi się diagnoza to będzie to ciężkie uszkodzenie mózgu dziecka. Takie dzieci to są warzywa lub w ogóle nie przeżywają po urodzeniu... Dlatego prawdopodobnie będę miała możliwość przerwania ciąży, a że prawnie to można zrobić w Polsce do 24 tygodnia ciąży to mam względnie 2 tygodnie jeszcze...
Myślałam ze umrę z rozpaczy!!! Pobiegłam zaraz do mojego ginekologa gdzie prowadzę ciąże i on pokazał mi ta jamę przegrody przeźroczystej, ale mówi, ze nie wie o co chodziło profesorowi - może o to ze po bokach nie jest regularna, a pofałdowania kory to on nie może na swoim sprzęcie nawet zobaczyć...
Umowil nas na cito do Warszawy do docent Debskiej - kolejnej sławy - na czwartek na 17. Cała noc ze środy na czwartek nieprzespana. Łzy, dramat, niedowierzanie. Pojechaliśmy do docent i co się okazało? Dziecko ZDROWE!!!!!!!!!!!
Mała była po prostu prawdopodobnie w środę inaczej ułożona i stad pewnie ten zapis na opisie. Obłęd normalnie....
Na szczęście wszystko jest ok, jeszcze w środę idziemy na ponowna konsultacje do profesora, ale to już tylko proforma - mam przynajmniej taka nadzieję...
A to nasza córka - Zosia <3

ImageUploadedByForum BabyBoom1431715404.257435.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1431715418.294905.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1431715404.257435.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1431715404.257435.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 78
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1431715418.294905.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1431715418.294905.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 81
Pysia co za historia.... współczuję bardzo tych przeżyć, oby już z małą wszystko było dobrze i nikt nie potrzebnie Cię niepokoił ;-) daj znać co profesor powie

Pysia ale się strachu najadłaś! Ale najważniejsze, że wszystko ok. Mała śliczna, piękny dziubek ma :)

Pysia dołączam się do gratulacji ale straszne współczuję tego co przeszłam po takiej diagnozie.

Pysia - współczuje przeżyć... dobrze, że z mała ok, dużo zdrówka dla Was trzymaj sie i gratuluje zdrowej córci!

reklama
Do góry