reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Verita w tych czasach to baby w polu robiły, a nie cieszyły się życiem :p (to było ok. 50l. temu)Ta babka nie przyznawała się na początku że to jej dziecko ino jej córki (mamy mojej tesciowej)

reklama
no ja dzis po usg mały waży miedzy 2500 - 2800 ułożony juz jest główkowo i wszystko jest ok termin z 13 przesunął sie na 8 lutego zobaczymy jak będzie

Joasia_1986, Grzechotka a na jakiej podstawie Wam te terminy przesuwają??Z USG?? Bo moja ginekolog to cały czas się trzyma tego terminu z OM...chociaż na USG ostatnio (2.12) termin też mi się przesunął na 25 stycznia :szok: Ale dla mojej ginekolog i tak jest wiążący ten termin z OM. ehhh

Blindwillow zazwyczaj lekarze przesuwają terminy ze względu na wielkość maluszka. Ale ogólnie już teraz, pod koniec ciąży nie powinno się tym sugerować,bo każde dziecko rośnie w swoim tempie. Najlepiej trzymać się terminu z om i usg z początku ciąży.

Blindwillow wiem, że każda normalna kobieta ma termin z OM, ale ja niestety to takich nie należę i takiego terminu nie posiadam :rofl2:, ponieważ mój cykl trwa czasem 2 a czasem 3 czy 4 miesiące. Data mojej ostatniej miesiączki to 14.04.2013 i termin miałabym na 21.01 (tą datę mam na karcie ciąży...), ale w takim wypadku jak mój, termin ustalany jest na podstawie pierwszego USG (ja miałam w 8 tyg.) Pierwszy termin miałam na 13.02 (tą datę też mam na karcie ciąży;-)) Potem z wizyty na wizyte data ta oscylowała pomiędzy 11 a 14 luty, Cały czas chodziłam co 4 tygodnie. Na ostatniej wizycie 27.12 gin powiedział, że program wyznaczył date na 7.02 oczywiście z USG licząc średnią z różnych parametrów, ale można powiedzieć, że taką moją wirtualną datą z OM jest mniej więcej 13.02. Macica jest teraz w 35 tygodniu ( i wg tego ginekolog uzupełnia kartę), a dziecko w 36.

Wiele osób jak się o tym dowiaduje, to łapie się za głowę, że udało nam się wstrzelić ;-) i to w pierwszym cyklu starania o bobasa. Tak samo udało się jak pracowaliśmy nad bobasem poprzednio - też od razu w pierwszym cyklu zaskoczyło :-)

Ja również termin z om 13.02 ale usg w grudniu pokazało 3.02 a to
Teraz z środy na 8.02.
Cykle mam co 26 dni więc cholewcia wie co to będzie :-)
Ja też się dość późno zdecydowałam na pierwsze bobo. Powód głównie praca.
Ale obiecalam kiedyś sobie że do 30 jedno na bank urodze:-) Teraz mam rocznikowo 28.
Ps. Gratuluję wszystkim dobrych wieści z wizyt :-)

reklama
Hej babeczki dawno nie zaglądałam... kurde coraz blizej nie? :-) Niedlugo emocje beda siegac zenitu.
U mnie ok. Jest mi coraz ciezej ale staram sie nie narzekac. Mysle ze w czwartek poznam date cc i az sie boje.

Ponoć Daria urodziła... ale nie chce rozsiewac plotek bo nie znam szczegolow. Mam nadzieje ze wkrotce sama sie odezwie i pochwali.

Pozdrawiam

Do góry