reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Mi wczoraj gin powiedział, że moja morfologia jest dobra jak na ten etap ciąży, bo to jest taki moment kryzysowy i każda następna powinna już być lepsza.
Poza tym mnie zbadał, wypytał o wszystko, zmierzył ciśnienie, zważył (jakieś 5 kg na plusie).
Posłuchaliśmy też tętna płodu.
Test glukozowy mam zrobić za jakieś 2 tygodnie i kolejna wizyta 4 listopada.

reklama
na anemia najlepsza jest pietruszka wiem bo kiedys miala 7 hemoglobiny nic mi tak nie pomoglo jak pietruszka jadalam ja garsciami :) w ciazy mialam tylko z corka anemie pozniej w zadnej ciazy nie mialam a nie jem prawie zadneo miesa oprocz piersi z kurczaka w ogole rzadko jem mieso , dzien zaczynam od slodyczy zwlaszcza w tej ciazy mam takie napady na slodkie moje jedzenie to tylko rano sniadanie pozniej obiad i cos wieczorem jakis chlebek a miedzy czasie oczywiscie znowu slodycze czasami mam ochote na owoce ale ostatnio rzadko ;/ i nie mam anemi wiec ciekawe od czego u mnie sie ladnie utrzymuje ;/ ale naprawde polecam pietruszke :)

no ja nie najlepiej sie czuję, zatyka mnie mam duszności i czesto słabo mi jest. wczoraj byłam u gina i kazał mi do internisty iść żeby mnie zbadał zrobić ekg i tarczycę nie wiem co się dzieje strasznie szybko się męczę :no:

ja mialam przy pierwszej ciazy silna anemie ale jak zaszlam wazylam 46 kilo i chyba zle jadlam bo nie mozliwe ze teraz mam wyniki dobre a jako mloda laska byly zle.
kerna gratki corki, duza jest ale tez jestes wyzej odemnie w tyg

Monila będe rodzić w Mikołowie. Z tego co wiem to opieka jest tam super, położne też ekstra, jedynie co, to babki od narodzonych już maluchów są niemożliwie wredne. No ale mój doktor prowadzący tam pracuje więc będe rodzić tam. A mój gin to dr Kiełbasiński polecam z całego serca jeżeli ktoś jest z moich okolic. A Ty gdzie chcesz rodzić ?

daria0607 ooo pietruszka a ja lubie bardzo pietruszke, to chyba wprowadze więcej jej do mojej diety :)

Ostatnia edycja:
edda no to całkiem mozliwe ze sie tam spotkamy na porodzie :) bo ja tez bede rodzic na Waryńskiego a twojego lekarza znam dobrze :-) ja chodze do ordynatora i tez moge go polecic :tak: połozne 2 z tamtad znam bo pracuja w gabinecie mojego gina i sa super ... opieka w szpitalu tez fajna wiem bo lezałam juz tam 2 razy

Byłam dziś na wizycie u gina. Słyszałam pięknie bijące Dzidziusiowe serduszko.. A na czwartek poproszę mocne kciuki bo idę na usg połówkowe. W końcu zobaczę tego mojego małego łobuza :-)

reklama
tak pietruszka naprawde swietna jest bo ja za miesiem nie jestem wiec wolalam jesc pietruszke bo lubie to z dzialki akurat liscie wyjadalam a czy korzen to tego nie wiem ale pewnie tez;p pietruszka i mieso maja najwiecej zelaza :)

Do góry