reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza

Anetka no to super że maluszek ma sie dobrze:tak: A tymi 3kg to sie nie przejmuj, moja niunia 2tyg temu ważyła 2,5kg wiec tez pewnie bedzie tłuściutka (tylko sie zastanawiam po kim, bo ja chudzielec, tata małej też nie za "duży"):-D
Ważne że wszystkom oki z dzieciakami, najwyżej nas porozrywają;-):-D:shocked2:

reklama
Dziewczyny wlasnie wrocilam od poloznej :-) i mam dobre wiesci :tak:
Moja polozna stwierdzila ze juz czas spakowac torbe :tak: moja kochana Kruszynka juz sie szykuje :tak: W zeszly piatek byla wysoko a juz dzis jest nisko :tak: czyli sie opuscila :-) Stwierdzial ze te bole w poniedzialek i wtorek mogly byc tym spowodowane :tak: Nareszcie :-)
Mocz wporzadku, cisnienie tez. Dzidzi serduszko bije jak dzwon:tak:
Nastepna wizyta za 2 tygodnie :-)

A zapomnialam napisac najwazniejsze :-) z tymi centymetrami co sie tak wystraszylam w zeszlym tygodniu to nic sie nie zmienilo :-) tzn jak bylo 37 tak i jest wiec wszystko wskazuje na to ze jest ok :tak:

witam i tu,
Byłam u mojego gina no i z jednej strony tylko się cieszyć, bo: wyniki bardzo dobre, bardzo dobra morfologia, hemoglobina w górę, mocz super, ciśnienie książkowe, dużo wód płodowych - dzidzia ma mnóstwo miejsca do brykania. Tętno dzidzi 140/150, waga koło 3500g i w ogóle wszystko super.
...ale szyjka w prawdzie się skróciła i jest miękka ale trzyma jak trzymała, główka dzidzi jeszcze wysoko a wg. USG termin wyszedł na 12.12 a miał być 5.12, tak więc nic nie zapowiada żebym wcześniej tak jak chciałam. A ja już się tak nie mogę doczekać - ja chcę mojego Wiktorka już przytulić ! :wściekła/y:
No i ciekawe jakiego wielkoluda przyjdzie mi rodzić :-D

Magda_lenka hhehehe to w sumie dobre wiadomosci :))
na mnie data 12/12 nie robi wrazenia bo mam termin na 18/12
doczekasz sie nie martw sie!!

Magda_lenka, Ty sie zalamuj, tylko ciesz, ze Twoj dziubasek zdrowy, ladnie rosnie i masz dobre wyniki, a spotkanie z malenstwem juz i tak bardzo niedlugo nastapi, a tydzien w ta, czy w ta nie zrobi duzej roznicy:-)
A jakby co, to pomolestuj troche meza (ponoc przytulanko moze ciut przyspieszyc porod;-)), albo jak to mawia moja babcia rozsyp sobie na podlodze zapalki i zbieraj jedna po drugiej - chyba po kazda z osobna trzeba sie schylic;-)) kto wie, moze to cos pomoze, a przynajmniej troche czasu zajmie:tak:
W kazdym razie wysilek fizyczny jak najbardziej wskazany:-)
A najwazniejsze kochana, ze przynajmniej swiat nie przyjdzie Ci spedzac w szpitalu:)

reklama
Magda-lenko niczym sie nie martw;-) wszystko jest super a jak szyjka miekka i sie skraca to znaczy ,ze juz cos powolutku zaczyna sie dziac.Co do wagi dziecka to ja przy pierwszym dziecku dowiedzialam sie tydzien przed porodem ,ze maly wazy juz 3600 a urodzil sie 3560. Nie ma reguly i nawet jesli termin wedlug USG sie przesunal to mozesz urodzic juz niebawem a mozesz i po terminie.Tak to juz bywa.Ja tez juz sie nie moge doczekac malenstwa ale z mojego doswiadczenia wiem ,ze wiele sie zrobic nie da zeby porod przyspieszyc:dry: Choc nie powiem ,ze i tak sie nie bede starac(porzadki, mycie okien i te sprawy);-):-D

Do góry