reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza

Wiesz Ewa z tym czy bede pierwsza to nigdy nic nie wiadomo;-):-) Może któryś maluszek zechce nagla wyskoczyć..:-):tak:

reklama
czesc dziewczyny
ja dzis bylam na wizycie u poloznej. cisnienie dobre, wyniki ok, wilkosc brzucha odpowiednia, dzidzia uklada sie dobrze a serduszko bije pieknie!! powiedzialam jej ze jestem juz zmeczona i dzidzia moglaby sie pospieszyc ale ona powiedziala zeby dzidzia lepiej poczekala jeszcze z tydzien lub dwa :-)
wyznaczyla mi wizyte na 7 grudnia co wydaje mi sie tak odlegleeee. czas mi sie ciagnie okropnie...
a moja dzidzia ma ostatnio nowe imie ze wzgledu na temperament-
''KOPYTKO'' bo czesto wystawia noge i kopie mocno:-)

no Doticzka, jak mowilam, napisze co w czwartek u dr G., choc sama sie zastanawiam czy jeszcze do niego isc skoro i tak w kolko to samo mowi.
pokaze u siebie to zaswiadczenie od ortopedy i zobaczymy, co tam stwierdzi lekarz.
jejku, tez bym chciala uslyszec jakies konkrety!! absolutnie nie chce narazac na nic maluszka, no i siebie tez nie, z drugiej strony bardzo sie nastawilam na naturalny porod i jak mysle, ze bede nieruchomo lezala a potem nawet nie wiadomo czy dostane od razu Dzidzie do siebie to mi rece opadaja i dostaje strasznego dola.
pocieszam sie tylko tym (niestety dla Ciebie to zadne pocieszenie :zawstydzona/y:), ze Ty bedziesz pierwsza i mam nadzieje mi napiszesz jak bylo. bo ja bym miala cc na poczatku grudnia jakby co.

Doticzka to trzymamy kciuki w przyszłym tygodniu za Was:tak:
Stefanka no fajne to nowe imię;-):-D:-D

My też po wizycie u lekarza, no i wszystko po staremu, czyli ok:tak: A to najważniejsze. Malutki waży 3 kg:-) Nastepna wizyta znowu za 2 tygodnie.

super dziewczyny ze z waszymi bąblami wszystko oki.
doticzka trzymamy kciuki za ciebie i maluszka, i nic się nie martw bo bedzie dobrze:tak:

Doticzka no to Twoj dzidzius urodzi sie wczesniej :tak: masz wszystko przygotowane?
Nie martw sie o ta kosc, lekarze napewno podejma sluszna i dobra decyzje dla was obojga :tak::-)
A i co do wagi dzidziusia to nie jestem sama z moim malym szczesciem ;-):-D
dotaZ ciesze sie ze u Was wszystko dobrze :tak: ale Twoj dzidzius to mala kruszynka :-)

JA byłam dziś na USG i lekarz powiedział ze dziecko rozwija się dobrze ze nie ma widocznych wad ułożenie płodu prawidłowe
Poród według USG jest taki ja lekarz mi obliczył czyli 27.12 waga małej to tez 3 kg a za 5 tygodni rodzę wiec może być tłuściutka
Jak na razie jestem bardzo szczęśliwa ze dzidziuś zdrowy

Dobrze Dziewczynki że z Wami i z Maluszkami wszystko w porządku :-)
Mnie kolejna wizyta czeka w poniedziałek, ale z racji tego, że nie będę miała przez miesiąc dostępu do netu wyślę, którejś z Was sms-ka z relacją z wizyty ;-)

reklama
No to relacje z wizyt juz coraz czesciej sie beda pojawiac:)
Swietnie, ze Wasze niunki tez ladnie rosna i juz tylko patrzec jak bedziemy witac sie po kolei z naszymi maluchami:))
Ja na przyklad juz co tydzien bede miec wizyty, troche to klopotliwe, ale przynajmniej bede spokojniejsza...
We wtorek bede miec chyba juz ostatnie usg i w koncu ginka sprawdzi jak tam u mnie sie sytuacja klaruje w srodku (co z szyjka i czy nie ma juz jakiegos rozwarcia:)
A te skurcze, to stwierdzila, ze normalne, tylko ze w szpitalu sa na tym punkcie przewrazliwieni:szok:
No nic w kazdym razie trzeba juz podopinac przygotowania na przyjscie malenstwa na ostatni guzik:D

Do góry