reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

Uuuups... ;-) Ale zadzwon i przedstaw sytuacje.Niech leci sie dopytac lekarza.Oni tam maja dobre polaczenia z lekarzami i w kazdej chwili moga sie z nimi skonsultowac.Wiec tak czy siak niech lekarz podejmie decyzje.W koncu tu chodzi o Wasze zdrowie i dobra kondycje!

reklama
Hej
my tez dziś po USG i jak to lekarz określił "Śliczny, zdrowy dzidziuś, nie mam żadnych zastrzeżeń" :-D
W skrócie: waga ok. 1700, serducha 140/min, główka, serducho, narządy OK, wymiarowo odpowiada wiekowi ciąży.. i ma śliczną, pucołowatą buźkę - wrzucę fotkę 3D, jak zgram :tak: Aha, no i już główką w dół skierowany, więc nie powinno się to zmienić.

mavika - też bym tak zrobiła na Twoim miejscu.. leki możesz sobie w domu łykać, a przecież w szpitalu też nie jesteś 24h/dobę pod ktg, nie?

noirel - jesteśmy na podobnym etapie, no i waga dzieciaków podobna :tak: mnie się lekarz zapytał ile pierwszy syn ważył przy urodzeniu - więc powiedziałam że ok. 3400, to powiedział, że patrząc na obecna wagę teraz będzie podobnie :tak: z czego się cieszę, bo to taka optymalna waga chyba...

Olga - super gratulacje udanej wizyty.. ;) z tym obracaniem jest różnie. Moja w 31 tyg obrócila się główką w dol, a w 33 tyg już przekrecila się poprzecznie dzisiaj czuje głowę jej pod rzeźbami, a kopie mnie w pęcherz.... Do 36 tyg dzieciak ma jeszcze miejsce na obracanie a nawet przed porodem w 40 tyg może się też obrócić tak jak mojej znajomej ;)
ps. moja w 33+1 tyg kilka gramów brakowało jej do 2 kg ;)

Czekam na zdjęcie ;)

Ostatnia edycja:
eklerka - wiadomo, z tym obracaniem wszystko może się zdarzyć.. ale wg lekarza przy ilości miejsca, które małemu zostało - jest to mało prawdopodobne.. a ja w sumie wolałabym rodzić SN, więc wierze na słowo :tak:

Majóweczki, mam do Was drobne pytanie, jak często Wasz lekarz "zaprasza" Was na wizyty? bo u mnie od samego początku było to co 4 tygodnie i szczerze mówiąc spodziewałam się, że teraz pod koniec to będzie trochę częściej, a tu byłam na wizycie 13 marca czyli w 32tyg, a kolejną wizytę wyznaczył mi dopiero na 10 kwietnia czyli w 36 tyg. U Was też tak to wygląda, czy częściej do swojego jeździcie?

Ninette - moim zdaniem wizyty masz dobrze jak każda z nas raz na miesiąc (panstwowo) jak się nic nie dzieje to się nie obawiaj... Zawsze możesz zadzwonić i poprosić o wizytę wcześniejsza powiedz że się martwisz.

reklama
Olga - nie ma to jak świetne wieści, gratulacje:-)

Ninnette - ja też od początku ciąży mam co 4 tygodnie. Ostatnio miałam w 30 tc i następna w najbliższy wtorek. Co będzie potem - zobaczymy. Ale wydaje mi się, że jak ciąża przebiega bez problemów, to co 4 tygodnie zupełnie wystarcza :tak:

Do góry