reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

ja już po lekarzu.
ciśnienie 126/84 czyli rośnie ale to pewnie dlatego ze mama przyjechała z wizyta. Mała główka w dół nadal, rytm serca bardzo dobry, 32 cm długości. Mocz wreszcie wyszedł dobrze, brak krwi czy białka.
Na ból pleców pani doktor rzekła że pewnie biodro przy rozciąganiu się miednicy jakoś krzywo 'wyskoczyło' dlatego tak boli z lewej, ale oczywiście nie ma pomysłu jak mi pomóc.

W niedziele widziałam się z dzieckiem kuzyna, a dziś okazało się ze mała ma prawdopodobnie ospę... pięknie.

reklama
dziewczyny gratuluje udanych wizyt.
sembo mnie mnie biodro napier..... ,że chodzić nie moge. mąż mi masuje, ale nie pomaga.
aaaa i nie tak łatwo się ospą zarazić więc spoko.
a poza tym chyba aniaczek od nas była chora w ciąży

Doczekałam się na to echo. Lekarz dziś nie dał za wygraną. Andrzej jest gwiazda wieczoru i wszyscy chyba oglądali jego pępowinę. Otóż moje dziecko bylo na tyle zdolne, że okręciło ją sobie trzykrotnie wokół jak się wiąże żyłkę wędkarską. Lekarz stwierdził że czegoś takiego nie widział jeszcze. Ale w sumie podobno nie ma się czym martwić na razie. Wszystko jest dobrze, mały waży już prawie 2 kg bez kilku gram. Dopóki ilość wód płodowych jest ok i nie ma skurczy to nie powinno się nic samo zacisnąć tym bardziej że siedzi już chyba na stałe główką w dół. Dopiero podczas porodu mogłoby się coś stać, ale w takim wypadku robi się cesarkę. Tak więc jutro chyba wreszcie wyjdę!!!Najwyższy czas bo jak zobaczyłam w lustrzej jak wyglądam to jakby mnie ktoś przeżuł ze 3 razy i wypluł.

lekarka powiedziała że to już prawie 32 tydzień więc już nic takiego strasznego ta ospa no ale zawsze jest strach. Jeszcze mama napędza psychozę.
co do biodra to jak poleżę dłużej to tak boli że wstać nie mogę więc żartów nie ma... próbowałam ciepłe okłady ale ***** dają ;/

Kitka ja cie jeszcze pomęczę odnośnie cc. W którym tyg. to ciąży będzie?

W 38:-)

Dziękuję kochaniutkie :-) Marta-dla mnie bajeczne imię:-):-) ja miałam być Martą ale mój śp. tatuś uparł się na Kamilę, więc stanęło na tym, że na drugie mam Marta;-)

Współczuję grzybków i bólu bioder... odnośnie bólu pachwin, mój ginek powiedział, że niestety nie da się z tym nic zrobić-taki urok ciąży ale ale:-)z rwą kulszową można walczyć-tylko niestety trzeba mieć kase;/ Otóż można skorzystać ze specjalistycznych masaży z tym, że muszą być spełnione 2 warunki. Po 1 musi być łóżko z dziurą na brzuch:-D po 2 personel musi być wykwalifikowany własnie w kierunku rwy kulszowej u ciężarnych. Masaże nie są tanie, a na nfz mogę się nie doczekać. Ginek mógłby załatwić mi te masaże (na nfz) u siebie w szpitalu w Kościerzynie ale z racji, że męża mam tylko na weekendy to nie miałabym jak tam dotrzeć (70km) także muszę zacisnąć ząbki;-)

Kuźwa, a ja się ostatnio zastanawiałam, czy są specjalne łóżka do masażu dla ciężarnych, właśnie z dziurą na brzuch :-D :-D :-D

reklama
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!! A Ty sembo nie zamartwiaj się tak, wszystko na pewno będzie dobrze i się nie zaraziłaś tym cholerstwem:)

Do góry