reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

Natalia, gratuluję mocno!

Kasieńka, napiszę tradycyjnie: kciuki zaciśnięte!!!

Łiiiiii, a ja mam plus tego mojego szwu: ledwo byłam u ginekologa i w następny piątek znów idę, teraz to co rusz wizyta :-) Ginekolog jest jedynym mężczyzną, który od miesiąca gmera sobie w moim kroczu... :sorry2:

reklama
Laseczki gratuluję dobrych wiadomośći:-) Mam nadzieję, że i ja będę się mogła nimi pochwalić w poniedziałek:-)
Rysia bobo super:) nic sie nie martw - najwyżej mąż będzie przy cesarce zamiast sn :)

My też już po wizycie :tak: i wszystko jest w porządku poza siuskami :crazy: mam sobie zrobić posiew na bakterie bo cały czas siedzą w środku ...

A maluch ... maluch już nie jest maluchem :-D
Położenie główkowe prawe
FHR (czynność serca) 143 /min
BPD (wymiar dwuciemieniowy głowki) 86 mm (34w6d)
FOD (wymiar potyliczno czołowy) 108 mm (33w5d)
AC (obwód brzucha) 294 mm (33w3d)
FL (długość kości udowej) 67 mm (34w5d)
LV (komora boczna mózgu) 7 mm (norma do 10 mm)
Masa płodu z pomiarów 2352g :szok:

Czaszka, mózg, twarzoczaska, szyja, kręgosłup, klatka piersowa: prawidłowe
Serca: wielkość, wielkość przedsionków i komów: prawidłowa -> ciągłość komory m-k zachowania.
Prawidłowy obraz trzech naczyń śródpiersia. Ciągłość powłok brzucha zachowania. Zarządy jamy brzusznej i układ moczowy prawidłowe. Kończyny prawidłowe. Pępowina trójnaczyniowa. Łożysko wysoko. Ilość płynu owodniowego prawidłowa.

;-)

Alg - gratuluje ;) Maluch juz nie taki maluch:-D

To teraz ja;)
Zaczne od mlodziezy:
BPD (wymiar dwuciemieniowy głowki) 7.89cm - 31w5d
HC(obwód główki): 27,27cm - 29w5d
AC (obwód brzucha): 25,35cm - 29w4d
FL (długość kości udowej)5,62cm - 29w4d

Waga 1440g
:-D W 2 tygodnie skubany przybral 300g;)
No i lezy sobie glowka w dol;)

A co do mnie to wsjo bez zmian - pomimo twardnien szyjka dalej ladnie zamknieta,fizjologicznie dosc krotka, ale od ost wizyty nic sie nie zmienilo. Mam dalej brac leki, oszczedzac sie. Liczyc te moje twardnienia. A no i hemoglobina w dolnej granicy normy,wiec tabletesie dostalam co by mi calkiem na leb na szyje nie poleciala.
A I NAJWAZNIEJSZE - przytylam tylko 0,5kg:-D

kasienka super!!!:-) gratuluje!!!

ALG oooooooo luuudyyyy!!!!!! coz za duzy czlowiek z twego synka!!ciekawe z jaka waga bedziecie finiszowac:-)gratulacje!!!:-)

reklama
Do góry