reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
mam chwile dostep do neta to tak szybciutko napiszę, bo jestem już po wizycie. Ogólnie dużo się nie zmieniło. Mała maluteńka waży 1300 gram wiec dalej ma hipotrofię, kształt główki dalej podłużny ale przepływy w normie więc taka jej uroda, i nie przefikołkowała dalej główka pod moimi piersiami, dodatkowo mam troszkę za mało wód płodowych i muszę to kontrolować ale tragedii nie ma. pokazali mi ja w 4 d i sie rozczuliłam jest taka słodka i taka z niej akrobatka bo przed samą twarza machała piętą dlatego mnie tak kopie mocno w tych regionach :)
Ola, Noirel super wieści :)

Aska bedzie dobrze trzymam &&&&&.

Wiki faktycznie akrobatka z coreczki,dobrze ze w miare jest ok i trzymam &&&& zeby jednak sie obrucila glowka w dol.
Swoja droga to ja juz tez ciekawa jestem czy moj sie obrucil bo sama nie wiem ogolnie jak ma czkawke niby czuje na dole ale tak to lezy w poprzek po prawej stronie i nie wiem czy glowka czy dupka w kazdym razie cos okraglego tam jest:-)

Wiikki 1300 to nie tak mało! Może taka jej uroda, że drobniutka jest :tak:
Mam nadzieję, że jeszcze się zdąży obrócić. i Czekam na fotki.

Wikki nie martw się nic. Moja siostra cioteczna też się urodziła z taką podłużną głową a teraz jest śliczną modelką :)

wikki kochana moja!!! Grunt ,ze rosnie i przepływy sa dobre.Chyba dane nam będzie urodzic takie małe szkraby:-) Będą majowe dwie calineczki:-) Ja we wtorek sie dowiem ile to podrosła moja kruszyna...Kochana!!Damy rade!!! a 1300g dobre jest!! moja tez ostatnio tyle ważyla.

Jakos ostatnio nabrałam przekonania ,ze dobrze bedzie.I nic oprocz niskiej wagi złego nie bedzie!!

za wizyty &&&
Aśka &&& mój Kacper nadal fikołki odstawia,raz się śmieje a raz płacze,bo czasami przesadza,ale wczoraj to się rozczuliłam bo poczułam taki ruch jakby rączką,ale tak jakby to już poza brzuchem było,nie da się opisać,niesamowite uczucie:-)

Noirel, Olga - super:-) ja też chcę, żeby u mnie tak było :tak:

Wikki, Noelle
- nie ważne czy duże czy małe, ważne, że zdrowe będą córcie, a potem nadrobią kg czy to na Maminym mleczku czy sztucznym
zaraz nowalijki będą, to witaminkami je dokarmicie i będą majowe panny na 102 !:tak:

Aśka - &&& za wizytację ;-)

reklama
gratuluje udanych wizyt na poczatek

teraz relacja z mojej wizyty:
a u nas dzien pelen nerw, ale zaczne od dobrych wiesci,
moje dziecko- dziecko gdyz plec nie potwierdzona, dziecko 2 tygodnie temu lezalo glowka do dolu a dzis- glowka do gory, i nic nie dalo rady zobaczyc, wiec nadal tkwimy w slowach- najprawdopodoibniej dziewczynka sprzed 10 tygodni, dzis to chyba na wszelki wypadek zaczne wymyslac tez meskie imie, juz wszystkim powiedzialam by zamiast rozu byla zielen, zolty... itp :)
wiec moje dziecko jest bardzo duze jak na swoj wiek, szacowana waga to 1860 gram, wiec okolo 2 tygodnie starsza jest niz wedlug @, i wszystko z nia dobrze
natomiast musze szybko sobie wybrac szpital, mam skurcze, jeszcze nie regularne i bolesne ale czuje je i sie powtarzaja, na szczescie szyjka dluga nawet o 1 mm sie wydluzyla, wszystko pozamykane wiec szpital narazie sie nie klania, jesli natomiast skurcze nadal beda mam odrazu jechac do szpitala, co mnie oczywiscie niepokoi gdyz to zdecydowanie za wczesnie
wrocilam wlasnie i nawet torbe juz kupilam i spakowalam, ale narazie mam sie oszczedzac i lykac 3x2 dziennie magnez jesli nie pomoze to 3x3

Do góry