reklama
Noelle1986
Fanka BB :)
dziewczyny i ja po wizycie..
jedyna dobra wiadomosc to taka ze szyjka sie nie skrocila,nawet sie wydluzyla z 3,5 do 3,7cm
i too tyle dobryxh wiesci.
Mala przez 3 tygodnie przybrala tylko 200g i wazy tylko 1307g.Do tego obwod brzucha jest za maly rozmiarowo o 2 tygodnie.Diiagnozaodejrzenie hypotrofi plodu.Za dwa tygodnie kontrolne usg jak dalej bedzie tak kiepsko to szpital.Z lozyskiem ok,wody ok.Mam lezec,lewy bok.Wypoczywac i faszerowac sie witaminami.No i pozostaje sie modlic zeby to nie dysfunkcja lozyska.
do tego mam jakis stan zapalny pochwy przepisal mi maxmiror.
Anemia masakryczna mam brac sorbifer i kwas foliowy.
Powylam sie juz z 10 razy.Wiwm ze jest tysiac gorszych mozliwosci patologi ciazy ale i tak mi zle
jedyna dobra wiadomosc to taka ze szyjka sie nie skrocila,nawet sie wydluzyla z 3,5 do 3,7cm
i too tyle dobryxh wiesci.
Mala przez 3 tygodnie przybrala tylko 200g i wazy tylko 1307g.Do tego obwod brzucha jest za maly rozmiarowo o 2 tygodnie.Diiagnozaodejrzenie hypotrofi plodu.Za dwa tygodnie kontrolne usg jak dalej bedzie tak kiepsko to szpital.Z lozyskiem ok,wody ok.Mam lezec,lewy bok.Wypoczywac i faszerowac sie witaminami.No i pozostaje sie modlic zeby to nie dysfunkcja lozyska.
do tego mam jakis stan zapalny pochwy przepisal mi maxmiror.
Anemia masakryczna mam brac sorbifer i kwas foliowy.
Powylam sie juz z 10 razy.Wiwm ze jest tysiac gorszych mozliwosci patologi ciazy ale i tak mi zle
ALG
Rysia olej pania dr. Może Ci że tak powiem naskoczyc
Noelle nie martw się. Moja koleżanka też miała podejrzenie hypotrofii płodu a okazalo sie ze po prostu ma sine mięśnie i powinna przestać ćwiczyć zeby dziecko miało miejsce się rozwijać.
Noelle nie martw się. Moja koleżanka też miała podejrzenie hypotrofii płodu a okazalo sie ze po prostu ma sine mięśnie i powinna przestać ćwiczyć zeby dziecko miało miejsce się rozwijać.
Noelle będzie dobrze. Moja mała też ma hypotrofię i lekarz przepisał mi medargin, żeby zyły rozszczelnić i więcej substancji odżywczych mogła sobie brać.Mój brzuch od 3 tygodni nawet o 1 cm nie drgął. Coś borykamy się z podobnymi problemami w tej ciąży :/ Ale Twoja dzidzia nie jest tak bardzo malutka, jeszcze podrośnie ja trzymam za to mocno kciuki &&&& a teraz odpoczywaj i się nie martw.
Noelle1986
ALG no cos w tym moze byc.Ja mam strasznie maly brzuch i lekarz swefo czasu powiedzial ze miesnie brzucha mam wycwiczone ze nie mam co siw duzego bezucha spodziewac.Tylko nie wiedzialam ze ma to wplyw na mozliwosci rozwoku dziecka
wikki no cos wspolne perypetie nas sie tycza.jakbysmy jedna xiaze mialy.A u Ciebie ile ostatmio maluszek wazyl?
wikki no cos wspolne perypetie nas sie tycza.jakbysmy jedna xiaze mialy.A u Ciebie ile ostatmio maluszek wazyl?
Noelle1986
wikk no malutko :-( no nic damy rade podtuczyc te nasze maluchy.!! twoj lekarz przynajmiej cos ci przepisal.Moj stwierdzil ze zobaczymy jak to bedzie za dwa tygodnie....przez ten czas to ja jajo zniose.
ALG
Dziewczyny po prostu musicie więcej jesc
ullana
Mamy październikowe 2007
Rysia - jak pierwsze dziecię, to nawet do 36 tc jest ok, a jak kolejne, to tak, jak pisze
Mavika - do 32 tc, także jeszcze jest czas ;-)
Noelle, Wikki - najważniejsze, żeby często kontrolować maluchy także nie smutać, tylko wcinać witaminki i przemawiać czule do bobasków, to na pewno podrosną
Mavika - do 32 tc, także jeszcze jest czas ;-)
Noelle, Wikki - najważniejsze, żeby często kontrolować maluchy także nie smutać, tylko wcinać witaminki i przemawiać czule do bobasków, to na pewno podrosną
reklama
natalia_bis
Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze szyjki, anemie i dzidziusie żeby duże urosły.
Ja dzisiaj po wizycie w poradni cukrzycowej dla ciężarnych i muszę powiedzieć,że jestem w czarnej d..pie:-(
Na razie sama dieta ale już widzę że kolorowo nie będzie
Z tego co mnie przeszkoliły nie wolno mi nic słodkiego (gorzka herbata fuj) ani mleka ani owoców za dużo... no kurde
Jak wy sobie z zupełnym niesłodzeniem radzicie?
Ja dzisiaj po wizycie w poradni cukrzycowej dla ciężarnych i muszę powiedzieć,że jestem w czarnej d..pie:-(
Na razie sama dieta ale już widzę że kolorowo nie będzie
Z tego co mnie przeszkoliły nie wolno mi nic słodkiego (gorzka herbata fuj) ani mleka ani owoców za dużo... no kurde
Jak wy sobie z zupełnym niesłodzeniem radzicie?