reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
milkyway ja naleze do tych ktore nie mialy robione krzywej w czwatrek mam wizyte u gina i musze sie zapytac czy zrobic chociaz mysle ze i tak juz pozno bo ja 29 tydzien juz mam a robi sie chyba do 28 jak sie nie myle

dzięki dziewczyny;-)

nanulinka wiem że mogę zrobić w labolatorium ale wtedy już muszę iść prywatnie a skoro jest refundowane(a wydaję mi się że jest) to wolę dostać skierowanie od gina:tak:

Ewelinkaam ja właśnie w poprzedniej ciąży nie miałam robionej krzywej i dlatego się zastanawiam czy to obowiązkowe, miałam glukoze czy cukier na czczo jakoś w 12 tyg i była ok ale za bardzo nie orientuję się w temacie bo to moja pierwsza ciąża w Polsce a widzę że wszędzie jest inaczej ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja znów miałam to robione w 17 tc, bo mojej lekarce nie podobały się moje wyniki "zwykłej" glukozy (tzn były w górnej granicy normy). Ale wyszło wtedy w porządku i być może będę mieć jeszcze w 32 tc powtórkę, a może nie...

Hej mamusie!

Ja po wizycie:
Szyjka ok., nic się tam nie skraca, wszystko tak jak należy.
Waga mojego syna: 1219 gram (matko, już ponad kilo!)

Mam pytanie: czy lekarz z poradni może kazać pacjentce rodzić w ich szpitalu?
Byłam dziś w poradni patologii ciąży i tam pani doktor z piekła rodem wręcz ROZKAZAŁA mi rodzić u nich w szpitalu, ale żeby tego było mało to nagryzmoliła w karcie przebiegu ciąży "Poród w Klinice Perinatologii" - czy ja mam cokolwiek do powiedzenia w tej sprawie? Mam wybrany inny szpital i wolała bym rodzić w nim na korytarzu nawet niż na porodówce w tym drugim :angry:. Wszyscy lekarze powiedzieli, że szpital mogę sama wybrać a to babsko stwierdziło "nie może Pani, ja to załatwię z profesorem" (?!). Niech załatwia, ale ja się tam już nie wybieram do nich... pfff....żenada.

Jak słowo daję... wychodząc powiedziałam jej tylko, że "już wolę w samochodzie urodzić" i poszłam.
Bez jaj, żeby mi doktorka szpital do porodu wybierała... :no:

Jeszcze się rzucała jak pchła, że echo serca nie robiłam u nich tylko w tym moim wybranym szpitalu -,-

reklama
Do góry