reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

Ooo rysia dobrze zrozumiałam, że będziesz rodzić na ujastku w krakowie??:)

Dokładnie tak, na 99,9%. Chyba, że nie zdążę dojechać tych 35km ale mam nadzieję, że jednak się uda.:-)
Lekarza prowadzącego mam z Ujastka (swoją drogą nie wiem kim on tam jest, że jego żona i dziecko są na wszystkich ulotkach, teczkach i poradnikach z tego szpitala, ale nawet nie chcę wiedzieć - wolę być traktowana jak każda inna pacjentka)

Ostatnia edycja:
reklama
Przepraszam za pytanie ale mam skleroze i być może już wcześniej pisałaś a ja nie pamiętam; ze względu na cukrzyce musisz tam rodzić? czy to jest Twój wybór? :) no bo z Kalwarii do Krakowa to jednak kawałek jest jesli patrząc na okolicznośći:-)

Przepraszam za pytanie ale mam skleroze i być może już wcześniej pisałaś a ja nie pamiętam; ze względu na cukrzyce musisz tam rodzić? czy to jest Twój wybór? :) no bo z Kalwarii do Krakowa to jednak kawałek jest jesli patrząc na okolicznośći:-)

Ze względu na cukrzycę muszę odwiedzać co 1,5 miesiąca Poradnie Patologii Ciąży na Kopernika (bo na Ujastku mają tylko Oddział, nie ma poradni i chcąc na badania iść to musiał by mnie lekarz przyjąć na 2-3dni, a mi się wcale to nie uśmiecha).
A rodzic mogę gdzie chcę:-). Diabetolog nawet ostatnio mi mówił, że doradzał by Ujastek. Bo od porodówki na Kopernika to rękami i nogami się bronię. Jestem dobrej myśli, w godzinę chyba jeszcze nikt nie urodził :-D.

Dziewczyny ja dziś po wizycie i jest nie za dobrze... twardnienia brzucha mam już od jakiegoś 1,5 mca, luteina nie pomagała, zwiększona dawka luteiny również, to teraz mi przepisał coś mocniejszego, mam nadzieje że to zadziała. Morfologia do kitu, anemie mam, muszę łykać żelazo, mocz też do kitu, liczne bakterie, przepisał mi jakąś saszetkę, oby pomogła... no i najgorsze, szyjka się skróciła z 3 cm do 2 :( naprawdę się boję, trzymajcie kciuki aby wszytko było dobrze. Miałam dziś ktg, serduszko ładnie biło, następna wizyta 11 marca , będzie z USG. I w końcu zobaczę mojego skarbeczka !!

czarnulka trzymaj sie dzielnie! Anemie wyleczysz,z moczu bakterii sie pozbedziesz.A w zwiazkuz ta szyjka zadnych dalszych dzialan?

reklama
Ze względu na cukrzycę muszę odwiedzać co 1,5 miesiąca Poradnie Patologii Ciąży na Kopernika (bo na Ujastku mają tylko Oddział, nie ma poradni i chcąc na badania iść to musiał by mnie lekarz przyjąć na 2-3dni, a mi się wcale to nie uśmiecha).
A rodzic mogę gdzie chcę:-). Diabetolog nawet ostatnio mi mówił, że doradzał by Ujastek. Bo od porodówki na Kopernika to rękami i nogami się bronię. Jestem dobrej myśli, w godzinę chyba jeszcze nikt nie urodził :-D.

Kurcze a ja własnie planuję rodzić na Kopernika, mam stamtąd lekarza, chodziłam tam na usg genetyczne, czytałam różne opinie na temat porodów tam ale ostatnoi moja znajoma tam rodziła i było wszystko w porządku. wydaje mi się że teraz się tam dużo pozmieniało i jest dużo lepiej niż kiedyś. Tym bardziej, że teraz po remoncie są jednoosobowe sale do porodów rodzinnych a na tymmi najbardziej zalezało.
Choć nie powiem zastanawiałam się też nad ujastkiem...

Do góry