reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

Hej...
dzisiaj miałam wizyte u położnej i nie mam z byt dobrych wieści.... ;/
mam wysokie ciśnienie 129/85, mała jest juz głową do porodu nisko ustawiona...
w niedziele ide na dodatkowe badania do szpitala i byc może zostanę zatrzymana.. ale tego dowiem się w niedziele.
W sobote mam usg i wizyte ginekologiczna w polskiej klinice tak ze od nich dowiem sie coś wiecej.
pocieszające to że wyniki krwi są bardzo dobre, a przecież nie biorę żadnych witamin.

reklama
eklerkaa to nie jest znów takie wysokie ciśnienie. Pierwsze jeszcze w normie (do 130) a drugie lekko podwyższone. Może się zestresowałaś podczas badania?

No własnie drugi raz poł godziny póxniej mi sprawdziła i było to samo...a ja widze po sobie ze coś ze mna nie tak ze inaczej się czuje. Mam nadzieje ze się wynormuje na niedzielnej kontroli a to ze dziecko nisko.. to mnie zaniepokoiło. Samo to ze jeszcze niecały tydzien temu była główką w góre, a tu buuu już na dole :D

eklerka-trzymam kciuki zeby dobrze bylo!!1Cisnienie jest ok!!niepokojace jest 140/90 i powyzej.Niech mała sie tak nie spieszy!!Zreszta to samo mowie do mojej:dry:

kurde a tydzien temu bylam na wizycie i bylo wszystko ok.Dzieki dziewczyny,wiem tragedi nie ma.Tyko co wstane to mnie tak napierdziela brzuch ze chyba poleze te dwa tygodnie...ja nie mam zamiaru wytrzymac 2 tygodni,a z 5:-D

Noelle, w takim razie nie pozostaje Ci nic innego, jak wyleżeć te dwa tygodnie i później każdy kolejny dzień. Najważniejsze, że możesz w domu! Aż dziwne, że lekarz Ci nie zalecił przy skurczach Fenoterolu, tylko no-spę i magnez :dry:

Eklerka, oni Twoje ciśnienie nazywają wysokim? :szok:

Dacie radę, dziewuszki!!!

Noelle leż , śpij, leż, śpij a i wpadaj na forum. Ja mam przeczucie, że dasz radę dłużej niż 2 tygodnie :happy2:

Nie skończyłam medycyny, ale to ciśnienie też nie wydaje mi się wysokie. Ostatnio miałam podobne ( 122/82).

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny...

Citrus ja tez sie zdziwilam.Nawet go pytalam,czy moze cos odrazu z gornej polki dac.To uslyszalam ze po co:angry: jak byc moze magnez wystarczy.BYC MOZE?? a jak BYC MOZE nie ?

reklama
Eklerka, oni Twoje ciśnienie nazywają wysokim? :szok:

No właśnie sama pytałam się ile w takim razie jest u nich ze szykują się na ryzyko, a ta ze 130/90
dlatego mnie na te badania wysłali... i z tym ze mała jest nisko, przez co sikam co 5 minut... i mnie pipa napieprza ;]
Ja jestem pozytywnie nastawiona i co ma byc to bedzię.. :)

marciosz super wiesci i synek piekny!!!

czarnulka -
FAKTYCZNIE nie wyrazne usg bo ja tam nic nie widze :D ale ciesze sie ze wszytko OK :)

Noelle -
spoko, damy rade :D

Do góry