reklama
Kasienkadg
Fanka BB :)
Tam pisze ze 75g glukozy rozpuszcza sie w 300ml wody - kubeczek z plastiku napewno tyle nie ma, wiec musiala bym chyba ze 2 takie wypic zeby to dalo 300ml A ja wypilam caly z glukoza i pol czystej wody. Zreszta z tego co czytalam wszystko zalezy od lab - nawet jesli chodzi o cytryne to w jednym pozwola a w innym nie.
mysiak
No dobra, zeby was nie wprowadzac w błąd zadzyniałam sobie do kolezanki (diabetolog)
Powiedziała mi ze zeby badanie było miarodajne pielegniarka w laboratorium powinna rozpuscic glukoze w ilosci wody podanej na opakowaniu zakupionej glukozy. mozna wcisnąć sok z cytryny, który ie ma wpływu na wyniki badan. po wypiciu własciwego roztworu glukozy do nastepnego badania nie wolno popijac nawet wody mineralnej.
Kasienkadg.. być moze u was w laboratorium tak sie praktykuje by kobiecie ulzyc.... tu masz racje jesli dostałas glukoze rozpuszczoną w 200ml wody i dostałas 100ml do popicia to było to prawidłowe, ale jesli ktoś po wypiciu własciwego roztwory glukozy popijał sobie potem wode to wynik badania moze byc zafałszowany.
Powiedziała mi ze zeby badanie było miarodajne pielegniarka w laboratorium powinna rozpuscic glukoze w ilosci wody podanej na opakowaniu zakupionej glukozy. mozna wcisnąć sok z cytryny, który ie ma wpływu na wyniki badan. po wypiciu własciwego roztworu glukozy do nastepnego badania nie wolno popijac nawet wody mineralnej.
Kasienkadg.. być moze u was w laboratorium tak sie praktykuje by kobiecie ulzyc.... tu masz racje jesli dostałas glukoze rozpuszczoną w 200ml wody i dostałas 100ml do popicia to było to prawidłowe, ale jesli ktoś po wypiciu własciwego roztwory glukozy popijał sobie potem wode to wynik badania moze byc zafałszowany.
Kasienkadg
Mysiak - no to sie rozumie A na mojej glukozie nic nie pisalo jak ja rozpuscic
mysiak
ja miałam taką buteleczke z kreseczką, do której nalezy uzupełnić płyn... i w tej buteleczce sie glukoze rozpuszczało i z niej sie piło....
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
U mnie w lab mają podejście lajtowe.
Babka mi powiedziała, że glukozę muszę mieć już gotową. i ona nie będzie pilnowała, czy ja leżę, czy biegam, bo t moja sprawa
Bądź tu mądry
Babka mi powiedziała, że glukozę muszę mieć już gotową. i ona nie będzie pilnowała, czy ja leżę, czy biegam, bo t moja sprawa
Bądź tu mądry
reklama
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Albo do domu pojadę. Po co mam tam kwitnąć na niewygodnym krzesełku...