reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

reklama
ika27 ja mam wizytę 13 grudnia i mam ten sma dylemat co ty... chciałabym już zobaczyć i usłyszeć tego bąbelka :tak:

fajni by było, czytałam ,że serducho zaczyna bić około 23-25 dnia życia płodu, więc są szanse :p
już się nie mogę doczekać tej wizyty :-p

gratuluję dziewczyny, póki co pozostaje pozazdrościć pęcherzyków:-Ddo mnie dalej nie dociera, mimo tego, że beta 1844 :happy2: i czekam z niecierpliwością na 19.12...jak zobacze to uwierze :-)

Więc tak, byłam wczoraj na wizycie, niestety usg mi gina nie zrobiła, ale w sumie nie miałam na to strasznie wielkiego parcia więc przeżyłam;-) zbadała mnie, macica już wielkości dorodnego jabłka, twarda i zaczyna przechodzić w przodozgięcie (ja mam fizjologiczne tyłozgięcie) więc wszystko super:-) wypisała mi skierowanie na badanie, strasznie tego dużo i widzę że się chyba zmieniły badania obowiązkowe bo i HIV i antyHCV teraz jest, w poprzedniej ciąży tego nie było. Oprócz tego cytologia i czystość pochwy. Następna wizyta 27grudnia i wtedy już będzie USG z pomiarami pierwszymi. Z jednej strony się cieszę, a z drugiej boję że się okaże że coś jest nie tak... Acha oprócz tego położna mnie zważyła i zmierzyła cisnienie i niestety to ciśnienie jest stanowczo za niskie, 90/50, w 1.ciąży też tak było i często przez to mdlałam, słabłam. Kazała pić jedną kawę dziennię, ale że ja kawki nie pijam to szklankę coli. I chyba tyle:-)

gossia88 te badania co miesiąc są a nic z nich nie wynika nie? Wiesz ja też jestem taka niskociśnieniowa :) a HIV jest standardem na świecie :tak:, żółtaczka też. W ogóle kiedyś jak poszłam do lekarza z NFZ to miałam zapisane połowę badań co od prywatnego ale teraz się to zmienia na szczęście:tak: trzymam kciuki 27.12 za serduszko

Wiem o tym HIV-ie i HCV ale do tej pory były to badania zalecane, ale skoro moja gina mnie skierowała to chyba już muszą być obowiązkowe, bo ona jest na NFZ więc taka bardzo oszczędna:-D :-p a usg to już w ogóle, nie ma opcji żeby mi wcześniej zrobiła:-D

reklama
zestresowałam się...tzn. że co?? że jak pójdę do lekarza 19.12 (na NFZ) to nie zrobi mi usg tylko zleci część badań, a jakieś inne badania to trudno, nie zleci bo NFZ oszczędza??

Do góry