reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Miałam iść do lekarza w poniedziałek, ale że niepokoiły mnie te "bóle menstruacyjne", to poszłam dziś. No cóż... Już bliżej niż dalej, a właściwie Niunia może w każdej chwili przyjść na świat. Szyjka bardzo skrócona, jeszcze zamknięta. Do szpitala na cesarkę mam zgłosić się 22 sierpnia, ale w pierwszy dzień pewnie wszystkie niezbędne badania mi zrobią. Jeśli coś zacznie się dziać wcześniej to mam ruszać na IP bez gadania.

Pytałam mojego gina o paciorkowca (GBS), bo na liście niezbędnych dokumentów do szpitala był wyszczególniony wynik tego badania, ale on stwierdził, że właściwie nigdy go nie zleca, a jak coś to zrobią mi na bieżąco w szpitalu.

reklama
Maggic ja też mam cc i u mnie obowiązkowe, tak jak Karolina pisze na wynik się czeka, ja czekałam 5 dni, ja dopytałam położnej po co mi w sumie ten posiew jeśli dziecko nie przechodzi przez kanał rodny, to mi odpowiedziała, że u nas przy cc jest ryzyko wobec rany, stąd warto znać wynik :tak:

Hmm.. sama już nie wiem, mój gin jest z-cą ordynatora na tym oddziale, gdzie będę rodzić, więc chyba by mnie tak nie urządził... Z drugiej strony zastanawiam się czy dla własnego spokoju nie zrobić tego badania. Jak tam jego cena wygląda? Z krwi się robi to badanie?

reklama
Do góry