reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza :)

wiem wiem, po prostu już nie mogę się doczekąc porodu...tzn. nie to, że jestem masochistką i już chcę przeżywać ból hehe, ale wiadomo.. te ostatnie dwa tygodnie ciągną się niemiłosiernie..

reklama
gratuluje udanych wizyt, moja 15go i wtedy tez mam masaz pipki :) w sumie ni epipki tylko szyjki, szkoda ze nie wiem co z moja szyjka i czy jakies rozwarcie jest :/ czemu nie sprawdzaja tutaj, zastanawialam sie czy nie zasymulowac czegos i pojechac do szpitala zeby mnie zbadali

gratuluje udanych wizyt, moja 15go i wtedy tez mam masaz pipki :) w sumie ni epipki tylko szyjki, szkoda ze nie wiem co z moja szyjka i czy jakies rozwarcie jest :/ czemu nie sprawdzaja tutaj, zastanawialam sie czy nie zasymulowac czegos i pojechac do szpitala zeby mnie zbadali

masaz pipki? ale to ten sweep bedzie robila na wywolanie porodu czy tylko masaz na rozciagniecie scianek zeby latwiej sie rodzilo? ja ostatnio jak bylam w szpitalu tez bardzo chcialam zeby zajrzeli w moja glebie i troche wyolbrzymilam problem z tymi wodami co ze nnie czasem lecialy no i zaniepokojona polozna mnie srawdzila, myslisz ze cos powiedzieli oprocz tego ze nie przeuszczm wody? cos Ty. zapytalam jak wyglada tam sytuacja czy mam szykowac sie do porodu to powiedziala no ze zapewne w tym miesiacu bede rodzic:D tez mi nowosc :D

na 11 ide do tej poloznej mam nadzieje ze zrobi ze mna plan porodu a nie tylko wezmie moje siku i wsadzi pasek tam.

Ech dziewczyny a myślicie, że u nas po badaniu mówią więcej :))
Przecież to jest nieprzewidywalne
Ja miałam wczoraj szybkie badanie i lekarka powiedziała, że poród tuż tuż może za godzinę może za tydzień.
Przyjdą skurcze to Pani urodzi (a kiedy przyjdą nikt nie przewidzi)

Ehh kiedyś inne dziewczyny mówiły mi że ostatnie tygodnie przed porodem są najgorsze, bo dłużą się w nieskończoność, ale jakoś to do mnie nie docierało. Teraz doskonale rozumiem co miały na myśli.
Idę dzisiaj na ktg i na ostatnią wizytę. Ale coś czuję że nic nowego się nie dowiem. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny które dzisiaj też mają jakieś badania lub wizyty. Pocieszające jest to że prędzej czy później wszystkie urodzimy ;-)

Dziewczyny, byłam dzisiaj u ginekologa i zrobił mi wymaz z pochwy i dziwił się, że nie zrobił mi miesiąc temu.. W którym tygodniu miałyście ten wymaz i po co on jest??

Zuzka waży już 3 kg, a w ogóle to w piątek będę miała pierwsze w ciąży ktg, czy to też jest normalne?

reklama
Ainhoa na wyniki wymazu czekasz co najmniej 7 dni a wynik jest potrzebny przed porodem z tego względu wszystkie miałysmy go wcześniej robione. Pozostaje mieć nadzieję, że nie urodzisz zanim dostaniesz wynik a że to pierwsza ciąża to jest nadzieja;-)
a ktg często w ogóle się w ciąży nie robi dopiero w czasie porodu lub gdy jesteś po terminie. W poprzedniej miałam dopiero w szpitalu a teraz z okazji zaawansowania ciąży i niespokojnego serduszka już 2 razy ale następne dopiero 7 dni po terminie.

Do góry