marcia331
Fanka BB :)
Ja już po wizycie. Z Tymkiem wszystko w porządku, rośnie sobie zdrowo i waży już 1,5 kg. Czyli przez 2,5 tygodnia przybrał na wadze 0,5kg. To mniej więcej tyle ile ja od poprzedniej wizyty :-) więc wszystko idzie dla Niego a nie w moje biodra Cytologię mam w porządku, stanu zapalnego nie ma, szyjka nadal taka jaka była, bez skracania i rozwierania uffff. Brzuch też lepszy niż był, stwierdziła że nie idealny czyt. zupełnie miękki, ale lepszy niż był. Tylko ten mój cukier ją trochę zmartwił. Pytała czy ktoś w rodzinie ma cukrzycę, ale nic wielkiego nie zaleciła. Kazała uważać żebym nie przytyła za dużo w tych ostatnich miesiącach. Nie kazała stosować żadnej specjalnej diety, ale też nie szaleć z jedzeniem. No i trochę ją zmartwiła moja anemia, która mi w szpitalu wyskoczyła. Nadal mam brać żelazo no i na następną wizytę kontrola morfologii.
Asiu niestety Twój post przeczytałam już po powrocie z wizyty, więc nie pomogę. Szczerze mówiąc nie słyszałam o tym że fenoterol może podnosić cukry. Spróbuję poszperać trochę w moich książkach i może coś znajdę na ten temat. Na pewno po sterydach tak może być a ja obciążenie robiła 5 dni po podaniu sterydów w szpitalu, więc może to dlatego taki wynik. Już sama nie wiem. Ogólnie to mam jakieś takie wewnętrzne przekonanie że z tym cukrem to jakiś taki dziwny wyskok był i że ogólnie jest ok. Dziecko nie jest za duże jak na swój wiek, łożysko funkcjonuje dobrze, więc mam nadzieję że będzie dobrze do końca.
Asiu niestety Twój post przeczytałam już po powrocie z wizyty, więc nie pomogę. Szczerze mówiąc nie słyszałam o tym że fenoterol może podnosić cukry. Spróbuję poszperać trochę w moich książkach i może coś znajdę na ten temat. Na pewno po sterydach tak może być a ja obciążenie robiła 5 dni po podaniu sterydów w szpitalu, więc może to dlatego taki wynik. Już sama nie wiem. Ogólnie to mam jakieś takie wewnętrzne przekonanie że z tym cukrem to jakiś taki dziwny wyskok był i że ogólnie jest ok. Dziecko nie jest za duże jak na swój wiek, łożysko funkcjonuje dobrze, więc mam nadzieję że będzie dobrze do końca.