reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza :)

Ja już po wizycie. Z Tymkiem wszystko w porządku, rośnie sobie zdrowo i waży już 1,5 kg. Czyli przez 2,5 tygodnia przybrał na wadze 0,5kg. To mniej więcej tyle ile ja od poprzedniej wizyty :-) więc wszystko idzie dla Niego a nie w moje biodra :-D Cytologię mam w porządku, stanu zapalnego nie ma, szyjka nadal taka jaka była, bez skracania i rozwierania uffff. Brzuch też lepszy niż był, stwierdziła że nie idealny czyt. zupełnie miękki, ale lepszy niż był. Tylko ten mój cukier ją trochę zmartwił. Pytała czy ktoś w rodzinie ma cukrzycę, ale nic wielkiego nie zaleciła. Kazała uważać żebym nie przytyła za dużo w tych ostatnich miesiącach. Nie kazała stosować żadnej specjalnej diety, ale też nie szaleć z jedzeniem. No i trochę ją zmartwiła moja anemia, która mi w szpitalu wyskoczyła. Nadal mam brać żelazo no i na następną wizytę kontrola morfologii.

Asiu niestety Twój post przeczytałam już po powrocie z wizyty, więc nie pomogę. Szczerze mówiąc nie słyszałam o tym że fenoterol może podnosić cukry. Spróbuję poszperać trochę w moich książkach i może coś znajdę na ten temat. Na pewno po sterydach tak może być a ja obciążenie robiła 5 dni po podaniu sterydów w szpitalu, więc może to dlatego taki wynik. Już sama nie wiem. Ogólnie to mam jakieś takie wewnętrzne przekonanie że z tym cukrem to jakiś taki dziwny wyskok był i że ogólnie jest ok. Dziecko nie jest za duże jak na swój wiek, łożysko funkcjonuje dobrze, więc mam nadzieję że będzie dobrze do końca.

reklama
marcia, czyli tak w sumie nie wiadomo co masz robić z tym jedzeniem, coś jak ja. Ja mam uważać, nie jeść cukrów prostych, często co 2, 3 h a mało itd, itd,.No doczytałam się, że jest tak przy fenku, dlatego czasami kobiety z cukrzycą nie mogą zażywać fenoterolu albo mogą tylko w szpitalu pod kontrolą. Twój synuś duży:-), my jesteśmy w takim samym dniu, za tydzień dowiem się ile ma moja córeczka.

irisson, no to możesz zaszaleć!:-)

My mieliśmy tylko pomiary wód, cały czas w niskiej normie, ale w normie. Mały ułożony głową w dół. Oczywiście buzia szczelnie łapkami zasłonięta, więc nadal buzi nie widzieliśmy..
Z wyników doktorka zadowolona, tylko żelazo niskie, dostałam receptę na piguły.
Generalnie to tylko taka kontrola między wizytami, następna właściwa wizyta 15 czerwca :)

k8libby no to fajnie że wszystko w porządku. Ja kolejną wizytę mam 18 czerwca czyli za 3 tygodnie.
Wiecie co jak usłyszałam że Tymek waży już 1,5kg to mi się tak lepiej zrobiło, bo pamiętam widok takich maleństw z oddziału patologii noworodka. Takie 1,5kg to już były całkiem spore, szczególnie w porównaniu z takimi 600-700g. No i ryzyko powikłań maleje. Jeszcze tylko 0,5kg i dzidziuś nie musiał by leżeć w inkubatoruku :-) bo zazwyczaj przy 2kg przenoszą je do takich otwartych łóżeczek. To napawa optymizmem, że teraz już nie może być tak źle :-) oczywiście wszystkie wytrzymamy conajmniej do 38 tygodnia!!! Przepraszam za moją dygresję, takie zboczenie zawodowe ;-)

Irisson respekt dla Ciebie,świetny wynik obciążenia glukozą :-D Co ja bym dała, żeby mi tyle wyszło, a tak już człowiek bardziej stresuje się przed zjedzeniem czegokolwiek.

Marcia gratuluję wizyty i dobrych wieści, oby tak dalej, niech dzieciaczek rośnie Ci (i wszystkim mamusiom) zdrowo i radośnie :tak:

K8libby, u Ciebie też dobre wieści,aż miło o tym czytać :tak:

Ja dziś umówiłam się na ostatnie USG - na 18 czerwca. A wizytę u swojej lekarki mam już 6.06, więc dowiem się,co i jak z moim brzuszkiem, macicą, szyjką, wagą, ciśnieniem i wynikami, oby wszystko było dobrze, bo zadowolenie po wizycie uskrzydla i daje jednak kopa :tak:

Irisson jednak moj kopniak sie przydal:-DA mowilam ze wyniki beda dobre bo dobrze sie czulas?
Marcia fajnie ze wszystko ok.A cytologie w ciazy robi sie 2 razy?Na poczatku i pod koniec?A z tymi cukrami to moze powtorz jakies badanie bo sterydy podwyzszaja cukier.Moze masz ok i niepotrzebnie sie stresujesz.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry