reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza :)

reklama
dokladnie Exotic, porownamy po porodzie, mnie tak z usg wyliczyli. Ale mimo wszystko raczej duzego dziecka sie spodziewamy patrzac na nasze gabaryty ;) u ciebie kg na razie ale ty drobniutka jestes dziewczynka to i dzidziulek nie szaleje z waga

Dziewczynki gratuluje wizyt! Ja tez po, czekałam 1,5 h bo miał opóźnienie:-( Szyjka twarda, długa, zamknięta, mam jakiś mały polip w pochwie, który pęknie przy porodzie albo trzeba będzie się nim później zająć. No i potwierdziły się moje przypuszczenia Ula ułożona jest jak scyzoryk, dupka w miednicy, głowa w okolicy pępka, nogi i ręce razem. Z uwagi na budowę moje macicy gin powiedział, że jak do 5 czerwca do genetycznego się nie obróci to potem już pewnie tego nie zrobi i będzie cesarka:-(, będę ją bardzo prosić żeby się obróciła. Wyniki krwi super, mocz też w normie, mam zezwolenie na odstępstwa od diety cukrzycowej:tak:, no i 2 kg w 25 dni już całe 53 ważę.:-)

Ostatnia edycja:
Odebrałam wyniki cukru. Miałam na 50g zlecone. wyszło mi przed 83 a po godz. 126. niby w normie jestem.

asia.85 nie stresuj sie tym położeniem. A nóż zrobi Ci dowcip i odwróci się dwa tygodnie przed porodem i uda się urodzić normalnie (heheh sama się stresuję położeniem Oli ale Ci napisałam a co :-D najbardziej na świecie boję się cesarki)

k8libby b, dobry wynik

katjusza gratuluję małego wielkoludka :tak: Niesamowite jak szybko rosną te nasze kruszynki:szok:

juditka super, że u Was też wszystko w porządku. Pozazdrościć córci nóżek:tak: Ja zawsze miałam jak u kaczuszki, mój mąż dużo zgrabniejsze, mam nadzieję, że nasza mała w niego się wrodzi!

asia wspaniałe wieści! Super, że cukry dobre. Widać dieta czyni cuda :tak: Moja też ułożona miednicowo jest. Szczęśliwie nic jeszcze nie usłyszałam od gina o cesarce...Miałabym strasznego stresa, bo podobnie jak kakakarolina jak ognia chciałabym uniknąć cesarki...

k8libby dobry wynik, gratki :tak: Prawie taki jak mój i przed i po!

biggrin.gif
pijąc myslałam ze to zimne piwko z pianką
biggrin.gif

Hahahaha, to dobre! Mniam!

Ja to juz wogole ciekawa jestem ile Oliwka moze wazyc:confused: Polozna zmierzyla mi brzuch i powiedziala tylko,ze dosc duzy.Zapytala ile Remik mial jak sie urodzil (3,5kg) i stwierdzila ze "strzelac" nie bedzie,bo moze mam duzo wod,a dzidz najprzecietniejszy. Mi Remika przewidywali bigasnego i sie nie sprawdzilo:D
Gratuluje udanych wizyt!

A zeby bylo smieszniej, to ja jak sie urodzilam wazylam 4600! Potem raczej chudzinka bylam i dziecko tez srednie urodzilam i tylko sie ciesze, bo mamci mojej nie zazdroszcze takiego produ.
Juditka mi troche puchna kostki i lydki w pracy jak siedze, zwlaszcza teraz w upaly. Ale potem w domu jak rozchodze to juz lepiej, a pamietam ze z Remikiem to o tym czasie juz bylam cala spuchnieta i tak do konca, wiec teraz sie ciesze, choc nastawiam sie raczej na powtorke.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, ostatnie, trzecie USG powinno się zrobić między 28 a 32 tygodniem? I co się na nim sprawdza? To, jak dziecko rośnie i się rozwija, tak?

Ja się trochę stresuję,bo po wtorkowym USG wyszło, że Maleństwo ma wokół szyi owiniętą pępowinę :szok: Boję się, że ta pępowina się nie odwinie i też będzie wskazanie do cesarki,no i wtedy też znacznie większy strach, że coś może pójść nie tak. Czy macie jakieś doświadczenia z tym związane?

Asia, gratuluję udanej wizyty, oby takich wieści dobrych jak najwięcej. A Ula jeszcze ma trochę czasu i na pewno posłucha mamusi :tak:

W sumie mi duzo jakis pomiarów nie robił doktor na usg. To było chyba najkrotsze ze wszystkich jakie mialam. Sprawdzano mi na pewno ulozenie dzidziusia, jego wage, ilośc wód płodowych, serduszko, płeć raz jeszcze.... ja nawet dostałam zdjecie warg sromowych :eek: i tez kojarze ze lekarz patrzyl na twarzyczke i mowil, ze ok... ale nie wiem czy patrzyl na rozmiar czy co.. w kazdym razie mierzyl po kolei wszystkie albo niektore narzady. u mojej np wyszlo ze brzuszek za mały... i jakies podejrzenie IUGR czy cos w tym stylu.

To ja tak wtrące pytanie, jeśli dzidzius ma teraz połóżenie głowkowe -czyli chyba najlepsze, to mozliwe jest ze jeszcze zmieni pozycje? na jakas gorsza;p

Ostatnia edycja:
reklama
Gratuluję udanych wizyt i rosnących maluszków :-)

Katjusza to nasz małe koloski mają podobną wagę, u mnie ok. 1800 waży synuś.

Dzisiaj miałam wizytę i aż się zdziwiłam, jak się dowiedziałam ile już waży. Lekarz mówił, że w normie i wszystko ok. Aż strach pomyśleć ile przytyje jeszcze przez te dwa miesiące :confused::-D

Do góry