reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza :)

reklama
my też po wczorajszej wieczornej wizycie. Młody podgonił trochę wzrost (uff) i skoczył na wykresie powyżej połowy, z czego bardzo się cieszymy bo może ten ostatni spadek wzrostu to tylko incydent. Teraz waży ok 1900g. Szyjka w normie, ułożenie nadal poprzeczno-skośne głową do góry. PIerwsze badania oksytocynazy wykazały, że przyrost jego wagi jest raczej "reguralno-powolny", w przyszłym tygodniu kolejne, mam nadzieję, że zmieścimy się w widełkach i z łożyskiem będzie wszystko okej ;-)
laaaal prawie 2kg!! jak mozesz i pamietasz napisz ile w ostatnich tygodniach wazyl, chcialabym zobaczyc w jakim tempie tak urosl

laaaal prawie 2kg!! jak mozesz i pamietasz napisz ile w ostatnich tygodniach wazyl, chcialabym zobaczyc w jakim tempie tak urosl

26 kwietnia 1023g
9 maja 1306g
24 maja 1911g

Katjusza bardzo duży! to już pewnie jak się wierci to już daje się we znaki :p

szczególnie jak się wypina pod żebrami ale ja i tak mam podejrzenia, że on to jakoś pi razy oko liczy.. ;-)

Ostatnia edycja:
to moje dziecie w 1,5miesiaca to co Twoje w miesiac, tak mniej wieciej, bo jak bylam w PL to wazylo ok.500g, a teraz wazy ok.1300
nie ma miedzy nami duzej roznicy, niecale 2tygodnie, a jakNatalka przybierala? i ile miala przy urodzeniu?

Katjusza dorodny synuś :-)

Gratuluje udanych wizyt:-)

wróciłam własnie z przychodni, miałam to obciążenie glukozą, nawet nie był tak źle jak to większąsć kobiet opisuje
biggrin.gif
laborantka az się zdziawiła ze za jednym razem 300ml tego ulepku wypiłam
biggrin.gif
pijąc myslałam ze to zimne piwko z pianką
biggrin.gif

to moje dziecie w 1,5miesiaca to co Twoje w miesiac, tak mniej wieciej, bo jak bylam w PL to wazylo ok.500g, a teraz wazy ok.1300
nie ma miedzy nami duzej roznicy, niecale 2tygodnie, a jakNatalka przybierala? i ile miala przy urodzeniu?

Natalka też przybierała ładnie w tym czasie a na koniec przestała ale pamiętam, że w 36 tygodniu ważyła już 3000g a urodziła się z wagą 2620 i dlatego mam wrażenie, że to ważenie to czysta przypadkowa ;-)

Natalka też przybierała ładnie w tym czasie a na koniec przestała ale pamiętam, że w 36 tygodniu ważyła już 3000g a urodziła się z wagą 2620 i dlatego mam wrażenie, że to ważenie to czysta przypadkowa ;-)
a widzisz, mi lekarz mowil ze ok.3kg dziecko a jak moja sie urodzila to 2540
no ciekawa jestem jak to bedzie teraz, Ty mialas usg pewnie? bo nam w uk to wyliczaja na podstawie dl.macicy, to w sumie tez nie wiem na ile to wiarygodne

hej dziewczeta, ciesze sie ze u was wszystko ok, dzieciaczki rosna i przybieraja na wadze, u niektorych nawet baardzo szybko ;)

u mnie dobre wiesci, w poniedzialek bylam na wizycie kontrolnej w szpitalu, mialam usg i spotkanie z ginem.
Nataszka pieknie rosnie, jej nozki sa meega dlugie w porownaniu do reszty ciala-szczesciara ;) no ale skoro mamusia ma 1.81 cm wzrostu to corcia raczej malutka nie bedzie. waga 1340g. przeplywy ok. wod troszke malo-sa na granicy wiec mam pic duzo. no i jest potwierdzenie ze bede miec cesarke! czyli moj termin porodu to 7 sierpien, pakuje torbe i ide rodzic, z jednej strony to fajnie bo mozna sie zorganizowac lepiej ;)

kurde dziewczyny, to juz tak blisko!
puchna wam nogi? bo mnie zaczely..

Kajtusza jestem w szoki z tą wagą :szok: dlaczego Maks w 5 dni starszej ciąży ważył 1362 :confused::szok: 2kg to strasznie dużo. Albo strasznie dużo się ten lekarz rypnął. Umrę z ciekawości co tam u mnie w brzuchu rośnie.

reklama
Nie zauważyłam, żeby moje spuchły.;-) w środę muszę się przejść do lekarza rodzinnego, gin mnie skierował, bo mam straszne wahania ciśnienia. Prawdopodobnie też będzie cesarka...

Katjusza mój synek też duży, już prawie 1600g. Dorodne chłopy będą, a co :-)

Ostatnia edycja:
Do góry