reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza :)

reklama
Witajcie :-) ja też po wizycie, właśnie wróciłam. Maluszek duży, szybko rośnie, ma już 1565 g, jak dalej pójdzie to urodzi się z wagą ponad 4kg. ;-) Termin porodu z om to 15 sierpnia, z usg wychodzi, że 7 sierpnia, więc możliwe, że urodzę wcześniej. No i potwierdziło się w 100%, że chłopiec, ułożony jest główką w dół. Ogólnie wizyta udana. :-)

k8libby 1262042893_by_mairon13_500.jpgkopniak400.jpgkopniak-od-zycia.jpgkopniak-w-locie-163-OBRAZKY.PL.jpg

Agos bardzo duży ten twój chłopak jak na ten tydzień. Mój 1,5 tygodnia temu ważył 1060g. Jesteśmy na podobnym etapie a nie sądzę żeby mój przybrał 400g w ciągu tego 1,5 tygodnia. A jak gin w szpitalu zobaczył wtedy wynik mojego usg to stwierdził że spory chłopak, to co dopiero na Twojego by powiedział??? No to może rzeczywiście wcześniej będzie się chciał pchać na świat. Albo posiedzi spokojnie do końca tylko że właśnie kolos z niego będzie ponad 4 kg :-) Tak czy inaczej gratuluje udanej wizyty.

zylcia, rozwalilas mnie tym tekstem ze Twoj dzidziuś "nadal jest dziewczynką" :-D
Agos, to faktycznie, Twoj malec jest rekordzistą :-p wszystkie pozostale dzidziusie takie małe, łącznie z moim..
Mojej przyjaciolki synek dobrnął do 4,5kg ! biedna sie meczyla kilkanascie godzin az w koncu jej cesarke zrobili
bo nie dala rady go wydusic z siebie.
U mnie z kolei z usg sie opoznia o tydzien, na 8 sierpnia. wiec wlasciwie mam 29tyg dopiero, wiec obym jeszcze zdołała ją z 5 tyg chociaż ponosić

co do tych zdjec, myslicie ze to mozliwe by ta stopka tak sie odbila i byla widoczna? moja nawet jak stópką/rączką wypycha brzuch to nie widac czegos takiego... :-p

mala.di, moim zdaniem to nie możliwe. Dziecko nie dość, że jest w pęcherzu to chroni je jeszcze płyn owodniowy i wieeeelki mięsień - macica, no i powłoki skórne jeszcze:-) Wytrzymamy wszystkie do 37 zobaczysz, nie masz jeszcze rozwarcia, a czasami kobiety chodzą z rozwarciem i jest ok jak nasza Nataszka.

No wielki klusior z niego... ale chyba wolę, żeby był za duży niż za mały :-) hmmm.. jakoś nie wyobrażam sobie rodzić siłami natury dziecka ważącego ponad 4 kg, chociaż też znam przypadek kobiety, która urodziła maluszka ważącego 4,5kg. Trochę mnie to przeraża. :p

reklama
Do góry