No widzisz mala. di, a u mnie test obciążenia 75 dobrze, ale w górnej granicy normy i mam zaleconą dietę cukrzycową. Gdybym zrobiła 50 to pewnie było by jeszcze lepiej i nic bym nie wiedziała, że jestem blisko nietolerancji glukozy. Na razie się trzymam, zero słodyczy, słodkich owoców, białej mąki, cukry, wszystkiego z syropem glukozowo - fruktozowym czyli jogurtów, no zjadłam ketchupu trochę takie mało odstępstwo
reklama
mala.di
Fanka BB :)
no ja robiłam 75 i lekarka powiedziala ze wszystko dobrze, i nie zalecała żadnej diety.
Podziwiam i tak, że dajesz rade, mimo tej małej załamki z ketchupem ;p ja bym chyba nie dała rady. choć no bym nie miała wyjśćia raczej.
mam nadzieje że Ci spadnie ten cukier do normy i cukrzycy sie nie nabawisz, mimo bycia blisko... ;-)
Podziwiam i tak, że dajesz rade, mimo tej małej załamki z ketchupem ;p ja bym chyba nie dała rady. choć no bym nie miała wyjśćia raczej.
mam nadzieje że Ci spadnie ten cukier do normy i cukrzycy sie nie nabawisz, mimo bycia blisko... ;-)
mala.di., no właśnie ja mam dobry cukier zawsze, a robiłam już parę razy. Teraz po obciążeniu mam 7,3 a granica 7,8 i już mi dietę włączył:-( Ja tak jadłam od dobrych 6 lat nawet bardziej restrykcyjnie, ale w ciąży miałam ochotę na słodkie i dalej mam:-(. Nawet polędwice dziś nie panierowałam w bułce, muszę iść do eco sklepu i bułkę tartą razową kupić, albo sama ususzę bułki żytnie. Jak M dziś jadł loda z Maca to mnie skręcało, spytam się gina czy mogę raz w tyg jakieś małe odstępstwo poczynić, a najlepiej do chrzestnej M zadzwonię bo ona jest diabetologiem. Przed cukrzycą jest jeszcze nietolerancja glukozy więc do cukrzycy to daaaaleko, zresztą nie mam powtarzać już wyników. No fajnie, że u Ciebie wszytko ok
mala.di
A, no to dobrze asiu, że do cukrzycy daleko;-) ja sie słabo znam to nie wiedziałam.
oby ta diabetolog Ci pozwoliła na tego jednego loda tygodniowo
oby ta diabetolog Ci pozwoliła na tego jednego loda tygodniowo
natasszzka87
Dziś sądny dzień u gina był- rozwarcie na szczęscie dalej na 1 cm, szyjka się nie skraca UFF;-) Nie był zadowolony, że schudłam- mam się lepiej odżywiać Jak to stwierdzł "Pani Natalio jemy więcej, bo blada Pani, chudnie a chyba nie chcemy się widywać w szpiatalu?" 17 kolejna wizyta i na nią glukoze mam zrobić.
Więc na osłode zjadłam wielkiego gofra ze śmietana i owocami
Więc na osłode zjadłam wielkiego gofra ze śmietana i owocami
Nataszka super wieści, a gofra to szczerze zazdroszczę;-) Dziś przeszłam z mama przez galerię i te gofry, lody, ciastka, nawet precelek wszytko mnie kusiło, a tu dieta
Mam do Was pytanie, szyjkę miałam półtora m- ce temu 4,7 cm, potem za tydz na badaniu prawie 5 cm miała. Teraz miałam 4 cm, pytam się gina czy się skraca?. Odpowiedział, że nie a różnica w pomiarze zależy od napięcia macicy, ułożenia dziecka i że wszytko pozamykane, twarde i długie. Ja jednak myślę tak o tym, czy w też miałyście różne długości?
Mam do Was pytanie, szyjkę miałam półtora m- ce temu 4,7 cm, potem za tydz na badaniu prawie 5 cm miała. Teraz miałam 4 cm, pytam się gina czy się skraca?. Odpowiedział, że nie a różnica w pomiarze zależy od napięcia macicy, ułożenia dziecka i że wszytko pozamykane, twarde i długie. Ja jednak myślę tak o tym, czy w też miałyście różne długości?
Nataszka to ja chętnie oddam Ci parę kilo, bo ja czy jem czy nie jem to tyję, a czego się nie robi dla drugiego człowieka w potrzebie;-)
Asia.85 u mnie szyjka też w badaniach wychodzi różna tak między 2,5 a 3 i lekarka mówi, że o.k i że się nie skraca. U nas tylko problem, bo za nisko jest
Asia.85 u mnie szyjka też w badaniach wychodzi różna tak między 2,5 a 3 i lekarka mówi, że o.k i że się nie skraca. U nas tylko problem, bo za nisko jest
mala.di
ja zawsze mam koło 4cm, ale w milimetrach różnice są za kazdym razem
reklama
MieMie
Asia u mnie podobnie - długości szyjki wychodzą mi różne, z reguły wychodzi na to, że szyjka jest coraz krótsza. Najpierw miałam prawie 4.5 cm, później 4 cm, a jeszcze później już niecałe 4 cm. Ale lekarka powiedziała, że to i tak jest nieźle i nie ma powodów do niepokoju.
Mam też do Was pytanie, bo nie bardzo mam siłę przeglądać poprzednie posty. Spoglądam na swoje wyniki na obciążenie glukozą i na czczo miałam: 79 a po 2h 134. Czy jesteście w stanie napisać jak wyglądają tu normy? Przy glukozie na czczo wpisali mi normę od 74 do 106, ale po 2h nie mam wpisanej normy. Czy wy wiecie i podpowiecie jak traktować i interpretować ten wynik?
Mam też do Was pytanie, bo nie bardzo mam siłę przeglądać poprzednie posty. Spoglądam na swoje wyniki na obciążenie glukozą i na czczo miałam: 79 a po 2h 134. Czy jesteście w stanie napisać jak wyglądają tu normy? Przy glukozie na czczo wpisali mi normę od 74 do 106, ale po 2h nie mam wpisanej normy. Czy wy wiecie i podpowiecie jak traktować i interpretować ten wynik?