reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

moja Laura w 28tyg. ważyła ok 750g, a tu już jedna z mam napisała, ze taka wagę ma teraz :tak: więc nie ma co porównywać, ważne że w normie wszystko :-)

reklama
Ja się tą wagą nie przejmuję, bo Franek miał podobną, ale Wasze dzieci jakieś takie lekkie, a ja będę musiała kolosa urodzić :p
Bardziej mnie to serduszko martwi, ale wierzę, że będzie ok. Cała reszta w normie.

Ja tez sie zdziwilam ze juz taki grubiutki moj Synek jest, ale z pomiarow usg sama widzialam, dokladnie 688g. Duży bedzie to w sumie lepiej niz gdyby mial miec niedowage;) sama ginka mowila ze ma duza wage jak na swoj ,,wiek'';D

Ja też już po połówkowym. Wszystko jest OK. Waga ok 500 gram. No i będzie na 100% dziewczynka :)
Jeszcze nie mamy imienia dla dziewuszki - może Agatka a może Dorotka... ale to w innym wątku.
Najważniejsze że wszystko ok:)

Tylko położenie jak na razie miednicowe...

Ewa u nas Laura ma dziurkę w mięśniu, kardiolog tłumaczył mi to tak, w mięśniu razem ze wzrostem dziecka dziurka się zmniejsza, a w strukturze błoniastej razem ze wzrostem się zwiększa, dlatego u nas praktycznie sama się zamknęła, na badaniu usg w ciąży miałam, że serduszko zdrowe :eek:

ja mam dzisiaj wizytę u mojej gin. na 18:40, nie wiem czemu zdenerwowana jestem, czuję się dobrze, Mała pięknie mi rękę rano skopała, ale jakiś niepokój jest, połówkowe mam w poradni prenatalnej w czwartek, właśnie lekarz będzie sprawdzać serduszko, chociaż powiedział mi, że właśnie serce nie jest wadą powtarzalną, że jak było u jednego dziecka, to na bank będzie u drugiego, ale sprawdzić trzeba :tak:

zylcia super że z córą wszystko ok ! :-D

gratuluję wszystkich udanych wizyt :-)

ja byłam w czwartek, ale usg nie miałam, słuchałam tylko serducha :-) w piątek miałam obciążenie glukozą, z cytryną dało radę wypić ;-)

zylcia, serdecznie gratuluję wspaniałej wizyty i dobrych wieści :-)

Irisson powodzenia na dzisiejszej wizycie. Ja też mam dość późno, bo na 18 i też, nie wiedzieć czemu, czuję zdenerwowanie. Już w ubikacji byłam, a to pierwsza oznaka, że podświadomie gdzieś się denerwuję. Może dlatego, że to jednak badanie rozwoju dziecka i chciałabym, żeby wszystko było dobrze. Trzymajcie więc proszę kciuki, mam nadzieję, że wrócę z pomyślnymi wieściami :-D

reklama
Dziewczyny w piatek badania:

-morfologia
-analiza moczu
-toksoplazmoza igg igm
-awidnosc toskoplazmozy
-obciazenie glukoza
Wiec tam trzymajcie kciukasy zeby bylo wszystko i zebym mogla szybko odstawic antybiotyk;-)
W poniedzialek wizyta i usg u gina,podejrzymy maluszka hehe:-D

Do góry