reklama
maddlena
Fanka BB :)
Temat aborcji /przerywania ciąży / terminacji, jakkolwiek nazwiemy już kiedyś poruszałyśmy. Jest to temat RZEKA, bardzo drażliwy, każdy ma swoje zdanie, przekonania i poglądy. Podobnie jest z IN VITRO. Ale też uważam, że nikt nie powinien nikomu narzucać swoich poglądów, a tym bardziej negować decyzji, poglądów niezgodnych z naszymi przekonaniami. Każdy ma prawo decydować o swoim życiu, a posiadanie dziecka, czy zdrowego, czy chorego, to decyzja na całe życie... A twierdzę również, że punkt widzenia zależy od punktu patrzenia. Dopóki nie musimy podejmować tak ważnych decyzji, z reguły jesteśmy na nie...
EM Ka
Tak jak mówisz - czasem wydaje nam sie ze zachowamy sie w określony sposob a rzeczywistość weryfikuje.
Rajo gratulacje idealnej dziewczynki !!
Rajo gratulacje idealnej dziewczynki !!
N
nexiss
Gość
Rajo ciesze się, że z Waszą córeczka jest wszystko w porządku :-)
maddlena
Aiwpa, Rajo007 gratuluję, niech panienki zdrowo rosną i się rozwijają
Rajo wspaniale że mała zdrowa, a Ty leż jak trzeba
Co do szkoły, nie robią wam żadnych ćwiczeń co by się poruszać troszkę?
To była taka szkoła rodzenia w Centrum Medycznym tam gdzie chodzę do ginekologa, jest ona darmowa i obejmuje 3 spotkania po 2 godziny. Prowadzi je położna, która tam pracuje. Pierwsze spotkanie jest o ciąży, drugie jest o kąpieli i pielęgnacji noworodka, a trzecie o karmieniu i połogu. Będą też jakieś metody oddychania i rozluźniania się w czasie porodu. To są takie podstawy, ale oprócz tej szkoły rodzenia mam zamiar także zapisać się na szkołę rodzenia w szpitalu, w którym będę rodzić i tam już jest więcej zajęć i ćwiczenia też pewnie będą bo jest to 10 spotkań.
I ja melduję się po wizycie dziewczyny ważą 596g i 610g.
Płyn w normie, łożysko nadal I stopnie, przepływy super. Szyjka ma 25mm.
Lekarka jest bardzo zadowolona. Kolejna wizyta za 3tygodnie, a w 30 tygodniu położy mnie na 3dni do szpitala na podanie sterydów jeżeli wszystko będzie ok to puści mnie do domu i co dwa tygodnie będziemy spotykać się w szpitalu na ktg i usg, aż do 37tygodnia.
Mam lekką anemię i lekarka kazała żelazo brać.
Na plusie mam 4kg )
I to byłoby na tyle.
Płyn w normie, łożysko nadal I stopnie, przepływy super. Szyjka ma 25mm.
Lekarka jest bardzo zadowolona. Kolejna wizyta za 3tygodnie, a w 30 tygodniu położy mnie na 3dni do szpitala na podanie sterydów jeżeli wszystko będzie ok to puści mnie do domu i co dwa tygodnie będziemy spotykać się w szpitalu na ktg i usg, aż do 37tygodnia.
Mam lekką anemię i lekarka kazała żelazo brać.
Na plusie mam 4kg )
I to byłoby na tyle.
reklama