reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Temat aborcji /przerywania ciąży / terminacji, jakkolwiek nazwiemy już kiedyś poruszałyśmy. Jest to temat RZEKA, bardzo drażliwy, każdy ma swoje zdanie, przekonania i poglądy. Podobnie jest z IN VITRO. Ale też uważam, że nikt nie powinien nikomu narzucać swoich poglądów, a tym bardziej negować decyzji, poglądów niezgodnych z naszymi przekonaniami. Każdy ma prawo decydować o swoim życiu, a posiadanie dziecka, czy zdrowego, czy chorego, to decyzja na całe życie... A twierdzę również, że punkt widzenia zależy od punktu patrzenia. Dopóki nie musimy podejmować tak ważnych decyzji, z reguły jesteśmy na nie...

Rajo wspaniale że mała zdrowa, a Ty leż jak trzeba :)
Co do szkoły, nie robią wam żadnych ćwiczeń co by się poruszać troszkę? :)

Ledwie 3 dni mnie nie było a tu tyle udanych wizyt! :-) strach myśleć ile naskrobałyście na głównym :-D
Tak więc: Emalia, Amaliee, Aiwpa, Nexiss, Rajo, Ania - gratuluję zdrowych dzidziusiów :-)

Rajo wspaniale że mała zdrowa, a Ty leż jak trzeba :)
Co do szkoły, nie robią wam żadnych ćwiczeń co by się poruszać troszkę? :)

To była taka szkoła rodzenia w Centrum Medycznym tam gdzie chodzę do ginekologa, jest ona darmowa i obejmuje 3 spotkania po 2 godziny. Prowadzi je położna, która tam pracuje. Pierwsze spotkanie jest o ciąży, drugie jest o kąpieli i pielęgnacji noworodka, a trzecie o karmieniu i połogu. Będą też jakieś metody oddychania i rozluźniania się w czasie porodu. To są takie podstawy, ale oprócz tej szkoły rodzenia mam zamiar także zapisać się na szkołę rodzenia w szpitalu, w którym będę rodzić i tam już jest więcej zajęć i ćwiczenia też pewnie będą bo jest to 10 spotkań. :)

I ja melduję się po wizycie dziewczyny ważą 596g i 610g.
Płyn w normie, łożysko nadal I stopnie, przepływy super. Szyjka ma 25mm.

Lekarka jest bardzo zadowolona. Kolejna wizyta za 3tygodnie, a w 30 tygodniu położy mnie na 3dni do szpitala na podanie sterydów jeżeli wszystko będzie ok to puści mnie do domu i co dwa tygodnie będziemy spotykać się w szpitalu na ktg i usg, aż do 37tygodnia.

Mam lekką anemię i lekarka kazała żelazo brać.

Na plusie mam 4kg :))

I to byłoby na tyle.

reklama
Do góry