reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
No dokladnie. Przy samym juz porodzie wiele moze sie stac(niedotlenienie, potem porazenie mozgowe) wiec ryzyko i strach do samego konca. Ale, oby nas nic takiego nie spotkalo...

Nie ma co się nakręcać :)

Ja bym w życiu dziecka nie zabiła dlatego, że jest chore... Życie to życie i należy się mu szacunek i troska od poczęcia.

Uszanować tak, każdy żyje po swojemu i ma swoje sumienie. Ale wsparcie w tej decyzji to już inna sprawa jeśli ktoś się nie zgadza z aborcją.

Amalie a powiedz tak z ciekawości masz takie zdanie ze wzgl na doświadczenia z zycia z takim bejbikiem czy wcześniej tez mialas takie zdanie? Jesli nie chcesz oczywiście nie odp.

Ja mam takie samo zdanie jak amaliee,

Gdyby aborcja byla u nas legalna nie dzialy by sie takie cuda z morderstwami dzieci...

A z drugiej strony istnieje cos takiego jak antykoncepcja, jest to niezbyt drogie a i tak ludzi nie interesuje.

Wiec pewnie byloby tak, ze mlodzi balowali by ma calego i zapisy na zabieg bylyby na 10lat do przodu.

Witajcie dziewczyny :)
W sobotę miałam wizytę u ginekologa. Po badaniu stwierdził, że mam za bardzo napiętą macicę i dostałam luteinę dopochwowo 2xdziennie przez miesiąc. Rano mam ją aplikować i jeszcze leżeć godzinę więc trochę to będzie męczące wstawać godzinę wcześniej niż się zamierza, no ale czego się nie zrobi dla dziecka i zdrowia :) Na USG wreszcie malutka pokazała nam swoją buzię i zobaczyliśmy ją w 4D (nawet tak jakby się uśmiechała) :), ale nie mamy zdjęć ponieważ dotykała główką do łożyska, przy główce szła jej pępowina, a do tego ciągle zasłaniała się rączką i dlatego obraz był troszkę zniekształcony. U maleńkiej wszystko "idealnie" jak to powiedział lekarz. Jedyna rzecz,, która mu się nie podoba- moja waga, ponieważ od poprzedniej wizyty schudłam kilogram czyli w sumie mam tylko kilogram na plusie od wagi sprzed ciąży. Mam zalecenie jeść więcej posiłków, mimo że uważałam, że jem odpowiednio :)
Byliśmy też z narzeczonym na pierwszym spotkaniu ze szkoły rodzenia, bardzo nam się podobało, tylko ciężko było wysiedzieć 2 godziny w jednym miejscu :) mnie to już pod koniec aż kość ogonowa zaczęła boleć. Po szkole rodzenia przeszliśmy się po lumpkach i kupiliśmy dwa bodziaki, piękne, ten jeden to chyba nawet nie używany. Zapłaciliśmy za oba 2,50 zł.
Chyba to by było na tyle :) :happy:

Ostatnia edycja:
reklama
Myśle ze aborcja nie zapobiegalaby tym morderstwom itd bo przeciez sa okna zycia i taka matka ktora zabija nie mysli o tym a na pewno nie poszłaby tez na aborcje. A w dzisiejszych czasach jesli ktos chce usunac dziecko to przeciez w pl tez to zrobi fakt trzeba miec na to trochę pieniędzy zapewne ale jak ktos chce to znajdzie sposob, wiec tłumaczenie ze gdyby było to legalne - jest jesli sa stwierdzone wady przeciez każda ma na to czas do 22 tc tylko inaczej sie to nazywa.

Do góry