reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Hej :)

Ja dziś dostałam się w końcu na to badanie 4d ale niestety Mikołaj wtulil twarz w łożysko i nie za bardzo dalii się buźkę pooglądać... Zdjęcia też takie średnie że nie będę nawet wklejać.... Doszliśmy razem z M do wniosku że gdybyśmy za to zapłacili 200 albo 300 zł to bylibyśmy trochę źli...

No ale przy okazji Pan doktor pomierzyl, zważył i posprawdzal wszystko więc było warto posiedzieć te 2 godziny w kolejce du zapisów :)

Mały waży już 703 h więc w ciągu niecałych 2 tygodni prawie podwoił swoją wagę (30.04 ważył 418 g). Wszystkie wymiary prawidłowe, rozwija się dobrze, wiek o tydzień większy niż z ostatniej miesiączki.

reklama
Kara, przynajmniej wiesz, że wszystko ok z małym, gratulacje:-) Duży już jest i faktycznie większy niż OM.
No niestety jest to ryzyko, że dziecko mimo "opłaty" nie chce współpracować- ale jak już zacznie kiedyś zarabiać, możesz wystawić mu rachunek za pierwsze zdjęcie ;-)
My pójdziemy na 3/4d dopiero ok 8 miesiąca, wtedy na pewno bużka będzie już ładnie widoczna i wykształcona jak trzeba- no chyba, że się schowa :-D

Kara super że udało się wcisnąć na usg :) ważne że z małym wporządku :*

i ogólnie gratuluje udanych wizyt :*

Kara, Mikołaj to duży chłopiec :-) super.

Ciekawe jak tam moje dziewczyny...

Ehh... co do cesarek to dziewczyny nie smućcie się z tego powodu. Nie jest wcale tak tragicznie.

JA myślę, że jak wytrzymam to w połowie sierpnia twinski będę miała przy sobie :-D

Ale joani dobrze pisze :d trzeba zaciskać nogi i do bezpiecznych terminów doczekać :-)

Kara super, że się dopchaliście na to usg. I fajnie, że maluch już nie taki mały i rośnie, duży chłopak :)

a_nka a dlaczego tak wcześnie? Bliźniaki nie dotrzymują terminu?
Ja mam za tydzień 19 USG już wyczekuję :)

Ann ja już na szyjce mam pessar od prawie 6tygodni założony i lekarka już wcześniej mi mówiła, że dużym osiągnięciem w moim wypadku będzie dotrwać do 30 tygodnia czyli bodaj do około połowy lipca, a ja i tak chcę dłużej wytrzymać :-)

A z reguły ciąże bliźniacze rozwiązuje się około 37 tygodnia czyli i tak nie dotrwałabym do września ;-)

Ostatnia edycja:
A_nka oby dziewczynki chciały zostać w brzuszku jak najdłużej:tak:
Kara mały wielkoludek wam rośnie:-D

Hej:) gratuluję wszystkim, które poznały płeć malucha :) Dziś byłam na wizycie i już drugi lekarz powiedział, że jak na jego oko - panna, (pozostaje wierzyć :p), więc będę miała drugą córeczkę ;) Mała waży 300g, więc chyba w normie. Chociaż jak czytam jakie wasze dzieciaczki są już duże to widzę jaka mała pchełka mieszka u mnie w brzuchu.

EMka u mnie też problem z łożyskiem - jeśli się nie przesunie, to poród drogami natury nie będzie możliwy.

Chociaż... wiem, że to jest operacja (przeszłam już jedną - przepukliny, więc mam porównanie), ale pierwszy poród (drogami natury) wspominam tragicznie ;// bolało jak cholera, więc może cesarka nie będzie aż taka straszna.
Z kolei lekarz powiedział mi kiedyś - jakby natura chciała żeby kobiety nie rodziły normalnie to miałyby od początku na brzuchu zamek błyskawiczny ;P

reklama
Do góry