reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Hej :)

Ja dziś dostałam się w końcu na to badanie 4d ale niestety Mikołaj wtulil twarz w łożysko i nie za bardzo dalii się buźkę pooglądać... Zdjęcia też takie średnie że nie będę nawet wklejać.... Doszliśmy razem z M do wniosku że gdybyśmy za to zapłacili 200 albo 300 zł to bylibyśmy trochę źli...

No ale przy okazji Pan doktor pomierzyl, zważył i posprawdzal wszystko więc było warto posiedzieć te 2 godziny w kolejce du zapisów :)

Mały waży już 703 h więc w ciągu niecałych 2 tygodni prawie podwoił swoją wagę (30.04 ważył 418 g). Wszystkie wymiary prawidłowe, rozwija się dobrze, wiek o tydzień większy niż z ostatniej miesiączki.

reklama
Kara, przynajmniej wiesz, że wszystko ok z małym, gratulacje:-) Duży już jest i faktycznie większy niż OM.
No niestety jest to ryzyko, że dziecko mimo "opłaty" nie chce współpracować- ale jak już zacznie kiedyś zarabiać, możesz wystawić mu rachunek za pierwsze zdjęcie ;-)
My pójdziemy na 3/4d dopiero ok 8 miesiąca, wtedy na pewno bużka będzie już ładnie widoczna i wykształcona jak trzeba- no chyba, że się schowa :-D

Kara super że udało się wcisnąć na usg :) ważne że z małym wporządku :*

i ogólnie gratuluje udanych wizyt :*

Kara, Mikołaj to duży chłopiec :-) super.

Ciekawe jak tam moje dziewczyny...

Ehh... co do cesarek to dziewczyny nie smućcie się z tego powodu. Nie jest wcale tak tragicznie.

JA myślę, że jak wytrzymam to w połowie sierpnia twinski będę miała przy sobie :-D

Ale joani dobrze pisze :d trzeba zaciskać nogi i do bezpiecznych terminów doczekać :-)

Kara super, że się dopchaliście na to usg. I fajnie, że maluch już nie taki mały i rośnie, duży chłopak :)

a_nka a dlaczego tak wcześnie? Bliźniaki nie dotrzymują terminu?
Ja mam za tydzień 19 USG już wyczekuję :)

Ann ja już na szyjce mam pessar od prawie 6tygodni założony i lekarka już wcześniej mi mówiła, że dużym osiągnięciem w moim wypadku będzie dotrwać do 30 tygodnia czyli bodaj do około połowy lipca, a ja i tak chcę dłużej wytrzymać :-)

A z reguły ciąże bliźniacze rozwiązuje się około 37 tygodnia czyli i tak nie dotrwałabym do września ;-)

Ostatnia edycja:
A_nka oby dziewczynki chciały zostać w brzuszku jak najdłużej:tak:
Kara mały wielkoludek wam rośnie:-D

Hej:) gratuluję wszystkim, które poznały płeć malucha :) Dziś byłam na wizycie i już drugi lekarz powiedział, że jak na jego oko - panna, (pozostaje wierzyć :p), więc będę miała drugą córeczkę ;) Mała waży 300g, więc chyba w normie. Chociaż jak czytam jakie wasze dzieciaczki są już duże to widzę jaka mała pchełka mieszka u mnie w brzuchu.

EMka u mnie też problem z łożyskiem - jeśli się nie przesunie, to poród drogami natury nie będzie możliwy.

Chociaż... wiem, że to jest operacja (przeszłam już jedną - przepukliny, więc mam porównanie), ale pierwszy poród (drogami natury) wspominam tragicznie ;// bolało jak cholera, więc może cesarka nie będzie aż taka straszna.
Z kolei lekarz powiedział mi kiedyś - jakby natura chciała żeby kobiety nie rodziły normalnie to miałyby od początku na brzuchu zamek błyskawiczny ;P

reklama
Do góry