reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Emka, jak bylam na usg 3 trymestru w 31 tygodniu i ucieszylam sie ze Ola jest ulozona glowkowo, to mi lekarz wtedy powiedzial ze jest malutka i jeszcze ma miejsce na obroty, a chyba jak zaczelam chodzic na ktg od 36 tygodnia to juz sprawdzali za kazdym razem ulozenie. W szpitalu dziewczynie proponywali wykonywanie cwiczen ktore mogly obrocic malucha, ale nie wiem z jakim skutkiem :p i w szkole rodzenia przyszpitalnej na cwiczeniach tez o tym wspominala Pani, ale nie bylysmy wtedy zainteresowane, bo maluchy glowkowo ulozone :)

reklama
Mikołaj na wizycie we wtorek był ułożony główką do góry i Pani doktor powiedziała że na tym etapie to dobrze bo na nic nie uciska, a na obrócenie się ma jeszcze dużo czasu...

Koko super, że z Synkiem wszystko w porządku!!

A_nka gratulacje córeczek:-) Dobrze, że wszystko sie uspokoiło

Właśnie wróciłam z usg. Maluch rośnie, wszystko się ładnie rozwija, serduszko, żołądek, pęcherz moczowy. Podczas usg siedział po turecku;-) no i lekarz powiedział, że płci nie sprawdzimy, bo nie będzie widać. No to czekam do połówkowych:tak: Wcześniej dzieciaczek był zawsze kilka dni młodszy, teraz nadgonił. Ale się cieszę:-)

Bigbi, świetne wieści! :-D

mój Stefan właśnie ułożył się główkowo ale siostry maluch jeszcze na połówkowych miał ułożenie pośladkowe, a potem przefikał do właściwej pozycji :) co fakt, to fakt, pośladkowo nie uciska na pęcherz mamy ^^

Bigbi cieszę się, że wszystko w prządku :) a maleństwa ułożenie swoje zmieniają kilka razy dziennie nawet jak jeszcze mają miejsce. Pewnie dlatego raz pędzimy jak oszalałe do toalety a po południu juz nie.

Dzięki dziewczyny! Alladyn/ka na usg w 12 tyg biegał/a i machał/a nogami, a teraz przyszedł czas na jogę i medytację;-) Ciekawe co będzie na połówkowych:-) Wcześniej miałam przeczucie na chłopaka, a teraz obstawiam dziewczynkę. Najważniejsze, że rośnie. Lekarz jedynie mówił, że szyjkę mam 3 cm malutką, ale podobno to u pierworódek normalne, więc na razie się nie martwię.

reklama
Do góry