reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Dooda, Flo, Ania, Kara - gratuluję udanych wizyt :-D ważne, że wszystko ok i maluchy rosną jak na drożdżach :-)
Ania, cały czas o Tobie myślę i jestem przekonana, że to co widzicie na usg przełoży się na wyniki amnio. Na pewno dzidziuś będzie zdrów jak rybka a wy oszalejecie z radości :-)

reklama
Ania// zobaczysz dzidziuś będzie zdrowy:tak:

My już po wizycie, za dużo do opisywania nie ma, bo nie zrobiła mi USG:-( Zbadała mnie tylko i niby z macicą i szyjką jak na ten tydzień wszystko ok, no i powiedziała, że jeżeli jeszcze nie czułam to, żebym się spodziewała ruchów:-D Z położną posłuchałyśmy serduszka i pięknie biło:tak: Na następną wizytę mam się umówić na 14.05, ale w między czasie pójdę prywatnie na połówkowe:))

Dzięki dziewczyny :*

bubles ważne że z maluszkiem jest wszystko dobrze i serduszko pięknie bije :) a na połówkowej wizycie podejżysz dzidzie :):*

Floo gratulacje synka!
Ania szybko czas i zleci i lada moment będziesz cieszyć się pełną parą na pewno! Inaczej być nie może:-)

Minnie cudowne zdjęcia, gratulacje Synusia! Na jednym ze zdjęć tak słodko przytula się jakby:happy2:

Kara Bubbles dobrze, że z Waszymi Maluchami wszystko git! Do połówkowych już niedaleko:tak:

Bubbles, cieszę się, że u was wszystko ok :-)
To i ja się melduję po wizycie:
U nas wszystko pięknie :-D Stefanek ułożył się główką do dołu więc już wszystko jasne czemu tak latam co 5 minut na siusiu ;D nie wiadomo ile mierzy bo już spory chłopiec z niego ale waży jakieś 200-220g. Wszystkie pomiary bardzo dobre, serduszko piękniusie :-) siusiaczka też pokazał panu doktorowi ;P poza tym mogę odstawić duphaston jak skończę opakowanie i z dodatkowych zaleceń: burak w tabletkach :szok:pierwsze słyszę ale spróbuję zakupić ;-) ponoć pomaga na krew choć ja i tak sporo buraków pochłaniam bo mój teść jest fanem. Kolejną wizytę mam 14 maja zaraz po prenatalnych, umówiłam się już wszystko za jednym zamachem :)
co by tu jeszcze opowiedzieć...
a no i kolejna porcja badań na raz następny. A lekarz był jak ten wielkanocny króliczek, taki miły i zachwycony wynikiem testu NIFTY, tylko życzył świąt wesołych i nas wygonił do domku :D
Pozdrowionka!

No i ja się melduję po tak bardzo wyczekanej wizycie ;-)

U nas wszystko ok, szyjka ma 2,2mm lekarka jest zadowolona pessar trzyma, rozwarcie się nie powiększa. Globulki przeciwgrzybiczne działają, narazie wszystko idzie w dobrym kierunku.

USG miałam długo bo ponad 30minut, jestem w 18w5d wiec lekarka zrobiła mi już połówkowe. Trochę musiałam pojeść cukierków i pochodzić po gabinecie by drugie dzieciątko chciało współpracować, ale mogę Wam napisać że wszystko jest ok.

Wszelkie narządy uwidocznione, płyn owodniowy w normie, przepływy ok.

Maluchy mają po prawie 14cm i ważą odpowiednio: 230g, 220g

Lekarka powiedziała, że spore są.

I najważniejsze będą Zobacz załącznik 620353

Nawet ona się pomyliła przy rozpoznaniu płci jak mnie przyjmowała do szpitala :-D ale to dlatego, że Ola ma pępowinę idącą miedzy nóżkami i wygląda to na siurka.

Dostałam skierowanie jeszcze na połówkowe w szpitalu w Bydgoszczy u innego lekarza termin 13.05 godz. 9 będę wtedy w 22t3d więc już troszkę późno ale lekarka powiedziała, że przynajmniej będziemy miały pewność że nic nie przeoczyła. Wizyta u niej również 13.05 godz. 11

reklama
Koko super że ze stefankiem wszystko dobrze :)
Gratulacje !! :D

Anka pięknie :*
zdrowe dwie córeczki:) super że szyjka się wydłużyła i passar trzyma :)

Do góry