reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Koko, Bigbi, A_nka cieszę się z Wami z dobrych wiadomości.
Dobrze, że szyjki w porządku i nie skracają się.
Ja jako takich połówkowych nie robię, jadę na II prenatalne, ąl;e to chyba będzie to samo, Co myślicie?
Co do ułożenia maleństwa to chyba ok 32 tyg powinno już się układać główką do dołu. Antoś od 28 już był tak ustawiony.

Gratki wszystkim :)

maddlen ja też mam tylko prenatalne II :) lekarze biorą pod uwagę każde usg chyba jeżeli jest w połowie ciąży to jest połówkowe :)

A_nka gratuluję córeczek :)

Bigbi super wiadomość :)

Wczoraj jak miałam usg to trochę rozmownego miałam lekarza, ale nie do końca bo płci nie powiedział.
Więc tak maluch był w pozycji główkowej przy badaniu, łożysko jest na przedniej ścianie macicy, szyjkę mam wysoko i wczoraj miała 2 cm, dziś na badaniu lekarz też badał i coś wspominał do innej lekarki, która zapisywała że coś ma 1,5 cm więc chyba szyjka, dziwne bo nic nie zareagował na to (to był mój lekarz prowadzący). Mam tylko na kontrolę przyjść za 10 dni i się oszczędzać, wtedy dopytam o tą szyjkę co i jak.

Nexiss 2 cm to nie za dużo, a 1,5 to oznaczałoby, że się skraca i raczej nie powinni cię wypuszczać ze szpitala. Mógł się jasno wyrazić i ci powiedzieć, bo w takim wypadku powinnaś leżeć. A dostałaś luteinę czy coś podobnego?

Właśnie nic mi nie przepisał, tylko gadał po badaniu o tym ciśnieniu że mam mierzyć i dieta bez soli oraz o oszczędzaniu się i nic więcej. Na badaniu o tym nie myślałam, ale teraz zaczynam się martwić aby było wszystko ok. No nic, poczekam do tego 29ego kwietnia i zobaczymy co będzie, w między czasie będę leżeć ile się da i nie wysilać się za bardzo.

reklama
Może ten pomiar co podał, to czego innego się tyczyło... ale nie zaszkodzi trochę kanapę mieć za przyjaciela ;-)

Do góry