reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Bubbles fajnie ze wizyta udana :)
Ja tez juz sie nie moge doczekac poznania plci i zakupow :) chociaz juz pare rzeczy kupilam w takich kolorkach zeby pasowalo i chlopcu i dziewczynce no ale nie rozpedzam sie bo jednak wolalabym jakos konkretnie :p chociaz tez moze sie zdazyc jak u mojej znajomej. Mowili ze bedzie dziewczynka, ona kupila typowo dziewczynkowe rzeczy a tuz przed porodem okazalo sie ze jednak chlopak :p

reklama
Kusiak dzięki, no ja też już kupiłam parę rzeczy takich uniwersalnych, ale też wolałabym takie konkretnie dziewczęce lub chłopięce:))

bublles ale fajnie że wszystko ok :)))
fajnie że tyle popozował musiało być to słodkiem, moja ciągle spała , więc nic nie powierciła sie

Hej kochane :-)
Przede wszystkim gratuluję Bublles udanej wizyty i zdrowego rosnącego maluszka!!! :-D
Już opisuję co u nas po wizycie.
Generalnie spędziliśmy wczoraj 2 godziny w klinice. Lekarz długo z nami rozmawiał o wadach i zaletach amniopunkcji. Ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na wykonanie testu NIFTY. Po pierwsze z obaw przeróżnych, niezgodności naszych grup krwi itd. Od razu oddaliśmy krew w laboratorium i na wyniki poczekamy 3 tygodnie. Test oprócz ryzyka trisomii pokaże płeć dziecka, bo przy usg maluch nie chciał się pochwalić ;) lekarz zrobił mi oba usg, dowcipne żeby sprawdzić szyjkę i łożysko a potem przez brzuch obejrzeć naszą ruchliwą dzidzię. Rozwija się ładnie, machał nóżkami i widzieliśmy serducho i kręgosłup :) lekarz też długo sprawdzał przepływy i anatomię więc nawet nie spytałam ile już mierzy. A więc podsumowując: lekarz nie wie, czemu nam wyszło takie ryzyko ale skoro wyszło były 2 opcje: nie robić nic i czekać albo nie stresować się przez całą ciążę i zrobić test. Na usg wszystko ok i raczej powinno być wszystko dobrze. Ach, ile byśmy za to dali...
teraz możemy lecieć na wakacje, po powrocie zrobić morfologię, w międzyczasie pojawią się wyniki (trzeba czekać dlatego że próbki transportują do Danii bo w Polsce tego testu nie robią), 16 kwietnia na wizytę, a 14 maja II prenatalne.
No i w sumie to by było chyba na tyle...uspokoiło mnie to, że podjęliśmy decyzję i załatwiliśmy wszystko od ręki no i fakt, że zobaczyliśmy znowu naszego dzidziusia na monitorze :) oby teraz już nic nie zakłóciło nam radości...

Koko, to dobrze, że się zdecydowaliście na bezinwazyjne. Wszystkie wrześniówki wierzą, że będzie dobrze :-)

Candy ojj widok był cudny:tak:

Koko dzięki:* fajnie, że widzieliście maluszka, pewnie to też was troszkę uspokoiło, widzę u was też mały akrobata i wiercipięta:-D Mam nadzieję, że wyniki wyjdą dla was na plus i z maleństwem będzie wszystko ok:tak: Fajnie, że poznacie od razu płeć, będziecie mieli 100% pewności co będzie:) Oby te trzy tygodnie wam szybko zleciały:)

Koko to kiedy dokladnie bedziecie mieli wyniki testu? Fajnie ze widzieliscie malucha :)

wyniki będą za 3 tygodnie, ale mają dzwonić i wysłać wyniki na maila więc mogą być wcześniej. Myślę, że powinny być koło połowy kwietnia...
Kusiak, Hania, Joani, Bubbles, dziękuję wam :*
trzymam jeszcze mocno kciuki za Anię, bo będzie miała amnio, żeby wszystko było dobrze... Gdyby nie udany początek roku w pracy, pewnie byłby z tym testem większy dylemat niż w rzeczywistości...

reklama
Koko już sie martwiłam bo czekałam na wiadomość jak u Was :) fajnie że zdecydowaliście się na ten test niestety koszt robi swoje.. ale wyniki moze bedziemy miały w tym samym czasie wiec bedziemy opijać sokiem nasze zdrowe maluszki :)
lekarz też was pocieszył taj jak nas a to daje dużo :)

Do góry