reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Bubbles fajnie ze wizyta udana :)
Ja tez juz sie nie moge doczekac poznania plci i zakupow :) chociaz juz pare rzeczy kupilam w takich kolorkach zeby pasowalo i chlopcu i dziewczynce no ale nie rozpedzam sie bo jednak wolalabym jakos konkretnie :p chociaz tez moze sie zdazyc jak u mojej znajomej. Mowili ze bedzie dziewczynka, ona kupila typowo dziewczynkowe rzeczy a tuz przed porodem okazalo sie ze jednak chlopak :p

reklama
Kusiak dzięki, no ja też już kupiłam parę rzeczy takich uniwersalnych, ale też wolałabym takie konkretnie dziewczęce lub chłopięce:))

bublles ale fajnie że wszystko ok :)))
fajnie że tyle popozował musiało być to słodkiem, moja ciągle spała , więc nic nie powierciła sie

Hej kochane :-)
Przede wszystkim gratuluję Bublles udanej wizyty i zdrowego rosnącego maluszka!!! :-D
Już opisuję co u nas po wizycie.
Generalnie spędziliśmy wczoraj 2 godziny w klinice. Lekarz długo z nami rozmawiał o wadach i zaletach amniopunkcji. Ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na wykonanie testu NIFTY. Po pierwsze z obaw przeróżnych, niezgodności naszych grup krwi itd. Od razu oddaliśmy krew w laboratorium i na wyniki poczekamy 3 tygodnie. Test oprócz ryzyka trisomii pokaże płeć dziecka, bo przy usg maluch nie chciał się pochwalić ;) lekarz zrobił mi oba usg, dowcipne żeby sprawdzić szyjkę i łożysko a potem przez brzuch obejrzeć naszą ruchliwą dzidzię. Rozwija się ładnie, machał nóżkami i widzieliśmy serducho i kręgosłup :) lekarz też długo sprawdzał przepływy i anatomię więc nawet nie spytałam ile już mierzy. A więc podsumowując: lekarz nie wie, czemu nam wyszło takie ryzyko ale skoro wyszło były 2 opcje: nie robić nic i czekać albo nie stresować się przez całą ciążę i zrobić test. Na usg wszystko ok i raczej powinno być wszystko dobrze. Ach, ile byśmy za to dali...
teraz możemy lecieć na wakacje, po powrocie zrobić morfologię, w międzyczasie pojawią się wyniki (trzeba czekać dlatego że próbki transportują do Danii bo w Polsce tego testu nie robią), 16 kwietnia na wizytę, a 14 maja II prenatalne.
No i w sumie to by było chyba na tyle...uspokoiło mnie to, że podjęliśmy decyzję i załatwiliśmy wszystko od ręki no i fakt, że zobaczyliśmy znowu naszego dzidziusia na monitorze :) oby teraz już nic nie zakłóciło nam radości...

Koko, to dobrze, że się zdecydowaliście na bezinwazyjne. Wszystkie wrześniówki wierzą, że będzie dobrze :-)

Candy ojj widok był cudny:tak:

Koko dzięki:* fajnie, że widzieliście maluszka, pewnie to też was troszkę uspokoiło, widzę u was też mały akrobata i wiercipięta:-D Mam nadzieję, że wyniki wyjdą dla was na plus i z maleństwem będzie wszystko ok:tak: Fajnie, że poznacie od razu płeć, będziecie mieli 100% pewności co będzie:) Oby te trzy tygodnie wam szybko zleciały:)

Koko to kiedy dokladnie bedziecie mieli wyniki testu? Fajnie ze widzieliscie malucha :)

wyniki będą za 3 tygodnie, ale mają dzwonić i wysłać wyniki na maila więc mogą być wcześniej. Myślę, że powinny być koło połowy kwietnia...
Kusiak, Hania, Joani, Bubbles, dziękuję wam :*
trzymam jeszcze mocno kciuki za Anię, bo będzie miała amnio, żeby wszystko było dobrze... Gdyby nie udany początek roku w pracy, pewnie byłby z tym testem większy dylemat niż w rzeczywistości...

reklama
Koko już sie martwiłam bo czekałam na wiadomość jak u Was :) fajnie że zdecydowaliście się na ten test niestety koszt robi swoje.. ale wyniki moze bedziemy miały w tym samym czasie wiec bedziemy opijać sokiem nasze zdrowe maluszki :)
lekarz też was pocieszył taj jak nas a to daje dużo :)

Do góry