reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

nexiss- gratuluję. Pewnie zeszło z Ciebie powietrze :-) Ja jutro na badania i za 9 dni wizyta, więc wszystko przede mną.

reklama
maddlena- a powiedz mi ile płacisz za Duphaston? Bo ja dostałam od gina jak byłam prywatnie, musiałam kupić 3 opakowania, przy czym za jedno płacę prawie 40zł i zastanawiam się czy tyle musi kosztować czy na NFZ bym dostała refundowany?

Rajo007 a nie możesz duphastonu zmienić na luteinę ?? luteina w dawce 50mg i 100mg jest refundowana, kosztuje 3 zł. Ja do 12 tyg aplikuje luteinę 2xdziennie 100mg.Strasznie dużo za ten duphaston. Na ile on starcza ??

smerfetka a ft4 Ci zbadano? Mi wyszło tsh 3,2, też za wysoko, wpadłam w panikę, ale ft4 miałam w połowie normy i na razie endokrynolog nie dał żadnych leków na niedoczynność. Mam za miesiąc powtórzyć samo ft4, bo niby tsh w ciąży może skakać. Ważne, że dostałaś leki.
nexiss gratulacje udanej wizyty i dobrych wyników:happy2:

nexiss- gratuluję. Pewnie zeszło z Ciebie powietrze :-) Ja jutro na badania i za 9 dni wizyta, więc wszystko przede mną.
Po części tak, ale chciałabym już zobaczyć fasolkę na usg ale nie stać mnie i muszę spokojnie do 14 marca zaczekać, dziś jak czekałam 2 dziewczyny gadały o tym jak jedna ich znajoma była na usg, na pierwszym wyszły trojaczki, na drugim bliźniaki, a w końcu urodziło sie jedno dziecko. Fajna taka informacja na pierwszym usg, chyba bym padła na zawał. :szok:

fT4 mam 11,97. Robiłam badania tarczycy przed ciążą, i miałam wszystko w normie, TSH było 2.43 a fT4 13,28. Lekarz sam się zdziwił że w 2 miesiące taka zmiana... No ale mam nadzieję, że leki będą działać.
Soniafka a jak to jest, teraz leki będę musiała brać do końca ciąży? Czy jak wyjdą badania ok, to można je odstawić?

hej :) ja tak na szybko :)
jestem po wizycie :)

jest wszystko wporządku dzidziuś rośnie zgadza się usg i termin om jak narazie :) zobaczymy co dalej będzie :)
zdięcie wstawię jutro :)

wyniki badan też wszystkie wporządku ale mam chyba anemię zobacze jutro na wizycie z nfz co lekarka powie :)

uciekam spać :)
dobranoc :*

reklama
Do góry