reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Marciątko czasem wywołania czy wzmocnienia akcji porodowej nie da się uniknąć. Plan porodu jest tylko taką jakby mniej więcej informacja dla personelu jak chciałabyś by wygladał poród, ale nigdy nie jest stosowany w 100%. Może się np okazać, że parte będziesz miała za słabe i trzeba będzie oxy podłączyć i co wtedy się nie zgodzisz?
Możesz być przeciwna wywoływaniu, ale zdrowie twojej żabki najważniejsze :) i ty na pewno uważasz tak samo.

reklama
My też już po wizycie, niestety bez USG, posłuchałam tylko z położną serduszka, mały sprzedał jej takiego kopa, że aż się śmiała, że pewnie piłkarz rośnie
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif
Moje ciśnienie jak zawsze nisko 100/60:) Macica jest już bardzo wysoko, szyjka schowana, zamknięta. Dostałam skierowanie na morfologię, mocz, HIV i WR(miałam już oba robione na początku ciąży, ale według tych nowych zaleceń trzeba powtarzać), no i umówiłam się z położna na 20.08 na wymaz na GBS, akurat się to pokryło z następną wizytą, więc nie będę musiała dwa razy jeździć:) Ehh też tak macie, że wraz ze wzrostem ciąży co raz gorzej znosicie badanie na samolocie? Dla mnie to już jakaś masakra jak mnie bada tym wziernikiem, nie mogę się w ogóle rozluźnić
embarrassed.gif.pagespeed.ce.U2gs3C4iui.gif

Bubbles - dobrze, że jest wszystko w porządku :-) tylko ciśnienie naprawdę niskie :-( a nie jest Ci słabo? ja przed ciążą miałam standardowo 90/60-100/70 a teraz praktycznie zawsze koło 120/80. Mnie lekarz bada bez tego wziernika, tylko "ręcznie" i usg dopochwowo - ale to ze względu na łożysko, zawsze sprawdza jak tam ujście.

Co do strydów to całkowicie ufam swojemu lekarzowi, powiedział, że tak będzie lepiej i bezpieczniej dla dziecka.Poród może zacząć się w każdej chwili.
Marciatko o jakich piszesz skutkach ubocznych, powiem szczerze, że nie czytałam nic na ten temat, bo poprostu wierzę do końca lekarzowi?

Gratuluję dziewczyny udanych wiziyt, oby tak dalej!

Bubbles, dobrze, że chociaż po "macanku" wszystko gra ;-) mi też teraz jak wkładają cokolwiek, bardziej czuję dyskomfort. Witaj w klubie niskociśninowców- ja mam rano zazwyczaj 85/60 a potem tak do 100 podskoczy, a u lekarza natomiast zawsze koło 120 i już wtedy czuję jak mi uszami to ciśnienie "wychodzi".
Ja czasami będąc w ogólniaku i chcąc uniknąć spr. chodziłam do piguły, mówiłam, że mi słabo- no i faktycznie ciśnienie niskie, to pisała mi zwolnienia :-D

Bubbles - najważniejsze, że dobrze się czujesz :-)

Dooda - ja przyjęłam w 31 tygodniu sterydy, u siebie zmian nie zauważyłam. przyjęcie sterydów konsultowałam z moją siostrą, która jest lekarzem, bo też się obawiałam o skutki uboczne. Jedyne co powiedziała to to, że jest to najlepsza rzecz jaką lekarz mógł nam dać na tym etapie ( przy łożysku przodującym też jest zagrożenie wcześniejszego porodu ) oraz, że może też waga skoczyć w górę. Ale póki co wzrostu wagi nie odnotowalam jakoś gwałtowniej - przybrałam jakieś 0,5kg przez te dwa tygodnie.

reklama
Bubbles gratki wizyty :)
Ja teraz też tak mam, że nie lubię jak mi tam lekarz ręce wkłada, niby robi to tak samo ale dla mnie to nic przyjemnego, na szczęście odpuszcza sobie wziernik.

Do góry