reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Dobrze Marciątko, że macie jeszcze czas ;-) my mamy w sumie ten sam termin i dzieciaczki spore, to na kiedy ci teraz wyznaczyli datę, w przybliżeniu oczywiście i jakby miało pójść wszystko zgodnie z planem?
Ania, ja mam tylko jedną fotkę co buźkę widać, w dodatku z dłubiącym paluchem od nogi a tak też się ciągle chowa- również po tatusiu ;-)

reklama
joani - nic nie mówiła na temat daty, miesiąc temu mówiła coś o 28 sierpnia. Szczerze mówiąc chciałabym, żeby pod koniec sierpnia się urodziła - tak, żeby spokojnie była donoszona, a też nie jakaś ogromna :)

Cześć Dziewczynki, od wczoraj nie miałam internetu a teraz tylko na chwilkę bo mamy gości.

Wczoraj krócej niż ostatnio, nie było dokładnego usg z wymiarami. Sprawdził lekarz tętno, ułożenie i ogólnie obejrzał Małego. Znowu do nas mrugał i puszczał dziubek :-)
Łożysko nadal przoduje i zakrywa wyjście, szanse na podniesienie zerowe. Cesarka ma być w okolicach 11-12 września, o ile wcześniej nie będzie krwawień, bo wtedy powiedział, że trzeba będzie przyspieszyć.
Przy najmniejszym plamieniu i tak mam się zgłosić na izbę.
Jedyne co to mnie bardzo pocieszył, bo jeśli wszystko będzie w porządku i plamień nie będzie to pozwoli nam zostać w domu do końca sierpnia :-) więc mam jeszcze cały miesiąc bez szpitala i tego się trzymam :D
Może to głupio zabrzmi ale ten lekarz działa na mnie uspokajająco :-) zawsze na wszystko odpowie, zaspokaja moją ciekawość w 100% :-)
Tak więc mam nadal odpoczywać, nie dźwigać, nie przemęczać się i nie planować dalszych podróży :-)

I już po usg. Był inny lekarz i nawet fajny bo w porównaniu do innych to coś mi powiedział. Więc Wiki na 100% nadal jest Wiki :) I waży już 1829 g :-D Ogólnie z małą wszystko dobrze i zdrowo rośnie jak widać :) Nadal leży główką w dół. Twarzyczkę niestety ciągle zakrywała rączkami.
Co do mojej wagi to jest 1kg do przodu od ostatniej wizyty więc tragedii nie ma :)

Aniaam cieszę się, że u Was też wszystko dobrze ;)

reklama
Hej ja juz po wizycie.

No i tak jak myslałam szyjka nam się trochę skróciła, córa już bardzo nisko i bardzo napiera.Termin CC między 1-5 września o ile uda mi się dotrwać. Ze wzgledu na niskie położenie dziecka, szyjkę i liczne skurcze, przepisano nam sterdydy na płucka. Ostatnia wizyta+usg 14/08. Gbs pobrano.
Tak więc my już odliczamy...zostały 4 tygodnie:-)

Do góry