reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Dobrze Marciątko, że macie jeszcze czas ;-) my mamy w sumie ten sam termin i dzieciaczki spore, to na kiedy ci teraz wyznaczyli datę, w przybliżeniu oczywiście i jakby miało pójść wszystko zgodnie z planem?
Ania, ja mam tylko jedną fotkę co buźkę widać, w dodatku z dłubiącym paluchem od nogi a tak też się ciągle chowa- również po tatusiu ;-)

reklama
joani - nic nie mówiła na temat daty, miesiąc temu mówiła coś o 28 sierpnia. Szczerze mówiąc chciałabym, żeby pod koniec sierpnia się urodziła - tak, żeby spokojnie była donoszona, a też nie jakaś ogromna :)

Cześć Dziewczynki, od wczoraj nie miałam internetu a teraz tylko na chwilkę bo mamy gości.

Wczoraj krócej niż ostatnio, nie było dokładnego usg z wymiarami. Sprawdził lekarz tętno, ułożenie i ogólnie obejrzał Małego. Znowu do nas mrugał i puszczał dziubek :-)
Łożysko nadal przoduje i zakrywa wyjście, szanse na podniesienie zerowe. Cesarka ma być w okolicach 11-12 września, o ile wcześniej nie będzie krwawień, bo wtedy powiedział, że trzeba będzie przyspieszyć.
Przy najmniejszym plamieniu i tak mam się zgłosić na izbę.
Jedyne co to mnie bardzo pocieszył, bo jeśli wszystko będzie w porządku i plamień nie będzie to pozwoli nam zostać w domu do końca sierpnia :-) więc mam jeszcze cały miesiąc bez szpitala i tego się trzymam :D
Może to głupio zabrzmi ale ten lekarz działa na mnie uspokajająco :-) zawsze na wszystko odpowie, zaspokaja moją ciekawość w 100% :-)
Tak więc mam nadal odpoczywać, nie dźwigać, nie przemęczać się i nie planować dalszych podróży :-)

I już po usg. Był inny lekarz i nawet fajny bo w porównaniu do innych to coś mi powiedział. Więc Wiki na 100% nadal jest Wiki :) I waży już 1829 g :-D Ogólnie z małą wszystko dobrze i zdrowo rośnie jak widać :) Nadal leży główką w dół. Twarzyczkę niestety ciągle zakrywała rączkami.
Co do mojej wagi to jest 1kg do przodu od ostatniej wizyty więc tragedii nie ma :)

Aniaam cieszę się, że u Was też wszystko dobrze ;)

reklama
Hej ja juz po wizycie.

No i tak jak myslałam szyjka nam się trochę skróciła, córa już bardzo nisko i bardzo napiera.Termin CC między 1-5 września o ile uda mi się dotrwać. Ze wzgledu na niskie położenie dziecka, szyjkę i liczne skurcze, przepisano nam sterdydy na płucka. Ostatnia wizyta+usg 14/08. Gbs pobrano.
Tak więc my już odliczamy...zostały 4 tygodnie:-)

Do góry