reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Melduję się i ja :)
Na wizycie wszystko ok :) mały waży 1700g wszystko idzie miarowo czyli om i usg taki sam termin pokazuja :) co najważniejsze to mąły sie odwrocił więc jestem szczęśliwa i mam nadzieję że w takiej pozycjii zostanie do samego końca :D
dużo ze mnie bierze ogólnie żelazo ciągle w dół.. na szczęście waga o 1 kg urosła więc lekarz juz nie narzekał :)
mam zdięcie buźki małego ale to jutro :)

Ja też po wizycie i powiem wam, że mi trochę ulżyło, bo jest szansa na sn. Mały ostatnio przyspieszał o tydzień a teraz jest znowu w terminie OM. Nóżki ma długaśne jak zawsze :-) ale jest szczupakiem a nie bambaryłką.. wiem, to się zmienia jak w kalejdoskopie ;-)Waży ok.1650 i wszystkie narządy, pępowina itp. bez zastrzeżeń. Ładnie było widać jak się klatka piersiowa porusza miarowo. Cały czas fikał i mi po żebrach dawał.. standardowo lekarz pytał czy on tak zawsze- no niestety prawie zawsze :-)
Okazało się, że leży jednak po lewej str. a po prawej ma kończyny, jednak źle mi się wydawało :-D
W piątek mam jeszcze jedną wizytę u mojego obecnego gina i zobaczymy jak u niego z pomiarami, bo same wiecie, że to tylko orientacyjne wartości....
Cukrzyca na szczęście w ryzach przez dietę i tak mam tego się trzymać. Żelazo natomiast poleciało i mam brać podwójną dawkę- o matko, jak ja to przeżyję....
Anna, super że wszystko ok.
Ritta, ważne że mały przybiera, ja też nie mam imponujących rozmiarów tym razem... ale jest ok.

Ritta plus minus 2 tyg to zależy od sprzętu itd ja tez trzymam sie terminu z om mimo ze w usg cały czas jest mniejszy mój synuś o ok tydz.
Najwazniejsze ze rosną zdrowo ;) a nie duzo ;) ja tez sie martwiłam ze z moim moze cos nie tak bo jak tu juz takie olbrzymy sa... A zupełnie niepotrzebnie ;) prawidłowe podejście na pewno bedzie wszystko dobrze !

Amaliee atwoja jakie ma piękne usta ;)))

Animka super ze maluch sie odwinal;)

Dziewczyny az tym lozyskiem to juz nie ma szans ? Bo ja miałam to samo na 2 prenatalnych i b. Szybko sie podniosło.

reklama
gratuluję dobrych wieści, u nas wczoraj szybka wizyta tylko na fotelu szyjka długa, główka wysoko. Jutro 3 prenatalne więc powinniśmy poznać więcej szczegółów...

Do góry