reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Gratuluję wizyt!
Ja dziś na IP z plamieniem się pojawiłam :/ Ginekolog jak na złość wyjechała i kazała się w szpitalu pojawić. Na szczęście z Zosią wszystko w porządku. Plamienie mogło być spowodowane pessarem, bo szyjka jest mocno ukrwiona. Mam zwiększoną dawkę magnezu, luteinę i w razie czego brać nospę.
Maluch już maluchem nie jest - waży 1611 g, więc dość dużo jak na ten tydzień ciąży. Zasugerował lekarz podanie sterydów, ale póki co nie ma decyzji - w środę mam wizytę kontrolną i zobaczymy co ginekolog powie.
Maluch ułożony główką w dół, łożysko podniesione, brak przeciwskazań do naturalnego porodu :)
Szyjka 3,5 cm, bez rozwarcia, pessar trzyma.
Tyle, morze łez za mną, dobrze, że tak się to potoczyło.

reklama
Marciątko kciuki za Was zaciśnięte! A ty zaciskaj nogi, żeby Zosia posiedziała jeszcze z 8 tyg w brzuszku ;)
Swoją drogą faktycznie spora już jest!
Mnie się śniło dzisiaj, że Zuzia na prenatalnych za 2 tyg ważyła ponad 2 kg i lekarz powiedział, że do porodu będzie 4! Obudziałam się od razu i wypilam pol litra wody mineralnej :D

Marciątko, to faktycznie musiało wyglądać groźnie więc napewno stresowałaś się co niemiara. Całe szczęście, że z małą wszystko ok. Faktycznie duża już. Oszczędzaj się koniecznie. :blink:

Dziękuję dziewczyny :)

Marciątko, dobrze, że nic poważnego się nie stało... uważaj na siebie i broń boże nie przemęczaj!

Marciatko trzymaj Zosię w środku z całych sił :pPP Dobrze, że zareagowałaś i pojechałaś na IP, stres tez dużo złego robi, teraz wiesz, że jest okej :)

reklama
Marciątko - dobrze że wszystko z Maleństwem w porządku! teraz musisz dużo odpoczywać, leżakować i zero stresów! :) Jaką masz luteinę? Mnie lekarz pytał jaką wolę i powiedziałam, że tą pod język :) trzymam kciuka za Was :)

Do góry