Candy6 tak pisza naprawde na wielu lekach, zwlaszcza w przypadku antybiotykow i powazniejszych infekcji np bakteryjnych to wtedy zazwyczaj "bezpieczniej" jest lek zarzyc niz tego nie zrobic bo moze wplynac jakos zle na ciaze.
reklama
Załączniki
justynaaaaa69
Początkująca w BB
Czesc dziewczyny,
Lekarz kazał mi na pierwsze USG pojsc w 10 tygodniu ciazy, ale zadzwonilam do innej przychodni i Pani zaprosila mnie juz teraz na badanie poloznicze w celu potwierdzenia ciązy. Jak zwał tak zwał, czemu taka rozbieżność czaasowa i czym te wizyty mogą się różnić?
Pierwsze USG robiono Wam normalnie na brzuchu czy sondą domaciczną?
Dodam ze zrobilam dwa testy ibadanie Beta HCG w 3-4 dniu po terminie spodziewanej miesiaczki i wynik wynosil > 500
Lekarz kazał mi na pierwsze USG pojsc w 10 tygodniu ciazy, ale zadzwonilam do innej przychodni i Pani zaprosila mnie juz teraz na badanie poloznicze w celu potwierdzenia ciązy. Jak zwał tak zwał, czemu taka rozbieżność czaasowa i czym te wizyty mogą się różnić?
Pierwsze USG robiono Wam normalnie na brzuchu czy sondą domaciczną?
Dodam ze zrobilam dwa testy ibadanie Beta HCG w 3-4 dniu po terminie spodziewanej miesiaczki i wynik wynosil > 500
Ja w 5 tyg miałam dopochwowo, kolejne USG mam koło 9-10tyg i sama jestem ciekawa czy znowu bedzie dopochwowo czy już przez powłoki brzuszne.
smokyeyes
Fanka BB :)
raczej dopochwowe, ja normalne usg miałam około 15 tyg. choć to pewnie zależy od lekarza.Ja w 5 tyg miałam dopochwowo, kolejne USG mam koło 9-10tyg i sama jestem ciekawa czy znowu bedzie dopochwowo czy już przez powłoki brzuszne.
W
wesolutka85
Gość
średnio widać, ale zdjęcie Fasolki - syneczka Tatusia
Zobacz załącznik 606875
Zobacz załącznik 606875
maddlena
Fanka BB :)
gratulacje, niech "fasolek" rośnie.
reklama
To ja się uzupełnię. 20 z powodu plamień byłam prywatnie na USG i okazało się że wszystko ok, serduszko jest- dostałem duphaston na wszelki wypadek. 24 byłam już na NFZ (plamienia przeszły) założyła kartę ciąży (mam termin z USG na 8 września) ale wyszedł krwiak- niby kazała nie nie przejmować ale jeszcze jutro idę prywatnie bo następna wizyta dopiero za 6 tygodni i chcę się jeszcze przed wakacjami skonsultować u kogoś innego czy mogę jechać.