reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Mam tak fajnego lekarza ze robi usg na kazdej wizycie, czuje sie spokojniejsza a ten widok mnie rozczula, pewnie jak kazda z nas.

reklama
Dzisiejsza wizyta na NFZ zaliczona :-) okazuje sie ze bylo lepiej niz sie spodziewalam :-) dostalam wszystkie skierowania. 4lutego mam przyjsc na krew, cytologie i czytosc pochwy. Usg 13 lutego :-)

DOODA jaki antybiotyk bralas ? Ja w 8tc bralam amoxycyline na zapalenie oskrzeli i z bejbikami wszystko ok. Musisz myslec ze bedzie ok i nie stresuj sie niepotrzebnie bo wszystko bedzie dobrze !

Po za tym gratulacje dla wszystkich dziewczyn i spokojnego ciazowania :-)

DOODA jaki antybiotyk bralas ? Ja w 8tc bralam amoxycyline na zapalenie oskrzeli i z bejbikami wszystko ok. Musisz myslec ze bedzie ok i nie stresuj sie niepotrzebnie bo wszystko bedzie dobrze !

Po za tym gratulacje dla wszystkich dziewczyn i spokojnego ciazowania :-)

Brałam antybiotyk z grupy C (z tych bardziej szkodliwych), zaczynam się już uspokajać, bo inaczej bym zwariowała.Gdybym wiedzała, że jestem w ciązy pewnie byłby mi dobrany jakiś bezpieczny...a tak to dawaj..niby jakaś nowość:( Jeżeli są jeszcze jakieś osoby, które miały podobną historię..proszę uspokójcie mnie :(.
Wizyta usg w środę,

Brałam antybiotyk z grupy C (z tych bardziej szkodliwych), zaczynam się już uspokajać, bo inaczej bym zwariowała.Gdybym wiedzała, że jestem w ciązy pewnie byłby mi dobrany jakiś bezpieczny...a tak to dawaj..niby jakaś nowość:( Jeżeli są jeszcze jakieś osoby, które miały podobną historię..proszę uspokójcie mnie :(.
Wizyta usg w środę,

Dooda koleżanka z innego wątku miała podobną historię. Też nie wiedziała że jest w ciąży i brała jakiś antybiotyk. Wiem, że pytała o to lekarza i tłumaczył jej, że na wczesnym etapie ciąży jeszcze nie ma łożyska i leki nie przenikają do krwioobiegu dziecka. Wiem, że mówił że na tym etapie to nie ma wpływu. Będzie ok :tak:

DOODA ja przecież brałma amoxyciline silną dawke w 5 tygodniu na ostre zapalenie oskrzeli nie wiedziałam o ciąży to było teraz na świętach, ale nie sądze by zaszkodzil

Ja nie wiedzac jeszcze o obecnej ciazy nalykalam sie furaginy, duomox, ibupromu, laremidu i weglu w tabletkach - troche mi sie pochorowalo :-/ jak na razie z dzieckiem jest wszystko ok, ciaza sie rozwija, seruszko bije :-)

reklama
brałam Ramoclav - ulotka- Gdy jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży lub karmisz piersią. Stosowanie w ciąży ograniczone jest od przypadków, gdy potencjalne korzyści dla matki przewyższają ewentualne ryzyko dla płodu. HMM

Do góry