reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Bigbi gratuluję dziewczynki i cieszę się, że wszystko w porządku:-)

Ja też po wczorajszej wizycie, a nie powiem stresowało mnie to usg. Wszystko w porządku, szyjka 4 cm, wszystko pozamykane, maluszek zdrowy, widziałam serducho bijące ładnie, co ja nigdy nie wiem co jest co na tym monitorze:-D Chciał mi zrobić ładne zdjęcie buźki, ale wtulał się w łożysko i nic nie pomogły stukania i mówienie do monitora mojego lekarza:-D A na koniec pokazuje mi nogi i pyta czy sprawdzamy jeszcze płeć, ja mówię nie bo widzę, że jest to samo co ostatnio:-D miał wczoraj ubaw ze mnie. Ale mojemu mężowi, przeszło przez myśl, że może jednak się pomylił i będzie co innego.:-D

reklama
Bigbi gratuluję córci ;) Mówisz medytuje malutka hehhe :-p

A to moja kochana akrobatka wczoraj na połówkowych ;) na 3d nie było nic widać bo zasłaniała się cały czas rączkami i pępowiną ale dobrze, że choć z profilu cokolwiek mam bo to w sumie pierwsze udokumentowane zdjęcie w tej ciąży :-)
niezły ubaw mieliśmy widząc co raz na monitorze jak zarzuca nogi za głowę :szok::-D
Badanie robiła inna ginekolog (taka polityka w "mojej" klinice, że ważne badania robią inni lekarze, nie prowadzący) , nie zdążyła przyłożyć usg do brzucha i mówi ”ooo, na 100% dziewczynka :-) ” Waga 551g i wszystko prawidłowego rozwoju ;) Chyba będzie drobniutka jak jej braciszek bo porównując do wagi innych maluszków waży tyle co u niektórych z was w okolicach 22 tyg, no nic, zobaczymy ;) i tak będzie cc więc waga nieistotna, oby zdrowa :tak:
Termin z usg na 9.09.. w sumie fajnie by było (choć nie wiem czy donoszę i nie będą przez insulinę rozwiązywać wcześniej) żeby wg terminu z usg się urodziła
emot_smiech.gif
Szymek 4.04, Ada byłaby 9.09 - fajne daty :]
Zobacz załącznik 624375

Ostatnia edycja:
Również dołączam do gratulacji :-) trzeba w końcu policzyć ilu mamy panów a ile pań :-) chyba się trochę wyrównało.

Bigbi, Maltanka, Elleni - najszczersze gratulacje! :-D

My już też po wczorajszej wizycie :-) wybaczcie, wczoraj nie napisałam bo jeździliśmy z filmikiem po rodzicach ;-)
U synusia wszystko w porządku. Jest zdrowy i ruchliwy :-D bardzo się wiercił i obracał na wszystkie strony, a jak włączyliśmy 4D to oczywiście zaczął się zasłaniać i bawić pępowiną ;-) wszystkie narządy prawidłowe, tylko w serduszku małe zwapnienie więc trzeba się temu przyjrzeć na III prenatalnych. A te ustaliliśmy na 28 tydzień ciąży czyli pod koniec czerwca. Z zaleceń lekarza na te obolałe pachwiny - magnez, ewentualnie nospa. W kolejnym poście wkleję jakieś zdjęcia :-) aha! no i nasz szkrab będzie drobniutki bo szacowany jest na 364g a wg usg jest tylko 2 dni młodszy niż w suwaczku :-)

macham do was 22t.jpgprofil 22 t.jpgśpię sobie 22t.jpg

Załączniki

• macham do was 22t.jpg
    macham do was 22t.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 43
  • profil 22 t.jpg
    profil 22 t.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 45
  • śpię sobie 22t.jpg
    śpię sobie 22t.jpg
    8 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
reklama
Kusiak, lekarz powiedział, że to nie powoduje żadnych problemów ale przy takich zwapnieniach jest większe ryzyko wystąpienia innych wad, dlatego trzeba obserwować. Ale synuś mojej Sis miał 2 większe zwapnienia i częściowo się wypłukały z serduszka :)

Do góry