reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Bigbi gratuluję dziewczynki i cieszę się, że wszystko w porządku:-)

Ja też po wczorajszej wizycie, a nie powiem stresowało mnie to usg. Wszystko w porządku, szyjka 4 cm, wszystko pozamykane, maluszek zdrowy, widziałam serducho bijące ładnie, co ja nigdy nie wiem co jest co na tym monitorze:-D Chciał mi zrobić ładne zdjęcie buźki, ale wtulał się w łożysko i nic nie pomogły stukania i mówienie do monitora mojego lekarza:-D A na koniec pokazuje mi nogi i pyta czy sprawdzamy jeszcze płeć, ja mówię nie bo widzę, że jest to samo co ostatnio:-D miał wczoraj ubaw ze mnie. Ale mojemu mężowi, przeszło przez myśl, że może jednak się pomylił i będzie co innego.:-D

reklama
Bigbi gratuluję córci ;) Mówisz medytuje malutka hehhe :-p

A to moja kochana akrobatka wczoraj na połówkowych ;) na 3d nie było nic widać bo zasłaniała się cały czas rączkami i pępowiną ale dobrze, że choć z profilu cokolwiek mam bo to w sumie pierwsze udokumentowane zdjęcie w tej ciąży :-)
niezły ubaw mieliśmy widząc co raz na monitorze jak zarzuca nogi za głowę :szok::-D
Badanie robiła inna ginekolog (taka polityka w "mojej" klinice, że ważne badania robią inni lekarze, nie prowadzący) , nie zdążyła przyłożyć usg do brzucha i mówi ”ooo, na 100% dziewczynka :-) ” Waga 551g i wszystko prawidłowego rozwoju ;) Chyba będzie drobniutka jak jej braciszek bo porównując do wagi innych maluszków waży tyle co u niektórych z was w okolicach 22 tyg, no nic, zobaczymy ;) i tak będzie cc więc waga nieistotna, oby zdrowa :tak:
Termin z usg na 9.09.. w sumie fajnie by było (choć nie wiem czy donoszę i nie będą przez insulinę rozwiązywać wcześniej) żeby wg terminu z usg się urodziła
emot_smiech.gif
Szymek 4.04, Ada byłaby 9.09 - fajne daty :]
Zobacz załącznik 624375

Ostatnia edycja:
Również dołączam do gratulacji :-) trzeba w końcu policzyć ilu mamy panów a ile pań :-) chyba się trochę wyrównało.

Bigbi, Maltanka, Elleni - najszczersze gratulacje! :-D

My już też po wczorajszej wizycie :-) wybaczcie, wczoraj nie napisałam bo jeździliśmy z filmikiem po rodzicach ;-)
U synusia wszystko w porządku. Jest zdrowy i ruchliwy :-D bardzo się wiercił i obracał na wszystkie strony, a jak włączyliśmy 4D to oczywiście zaczął się zasłaniać i bawić pępowiną ;-) wszystkie narządy prawidłowe, tylko w serduszku małe zwapnienie więc trzeba się temu przyjrzeć na III prenatalnych. A te ustaliliśmy na 28 tydzień ciąży czyli pod koniec czerwca. Z zaleceń lekarza na te obolałe pachwiny - magnez, ewentualnie nospa. W kolejnym poście wkleję jakieś zdjęcia :-) aha! no i nasz szkrab będzie drobniutki bo szacowany jest na 364g a wg usg jest tylko 2 dni młodszy niż w suwaczku :-)

macham do was 22t.jpgprofil 22 t.jpgśpię sobie 22t.jpg

Załączniki

• macham do was 22t.jpg
    macham do was 22t.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 46
  • profil 22 t.jpg
    profil 22 t.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 48
  • śpię sobie 22t.jpg
    śpię sobie 22t.jpg
    8 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
reklama
Kusiak, lekarz powiedział, że to nie powoduje żadnych problemów ale przy takich zwapnieniach jest większe ryzyko wystąpienia innych wad, dlatego trzeba obserwować. Ale synuś mojej Sis miał 2 większe zwapnienia i częściowo się wypłukały z serduszka :)

Do góry