reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Hania nie mów, Boże wszystko mnie rozbolało jak przeczytałam twój post:szok:

Dla mnie najgorsze było wstać, a potem juz poleciało i było w miarę ok, pamietam ,że pierwsze kroki zrobiłam w kierunku wagi :tak::tak:, ponieważ w ciązy przytyłam 30 kg:no:
Myślę, że poród porodowi nie równy, każda z nas ma inny próg bólu. Jeżeli chodzi o środki przeciwbólowe po cc, to po jakimś czasie organizm się do nich przyzwyczaja i nie działaja tak jak powinny. Najgorzej wspominam jednak oxytocynę po zabiegu.....:no::no::no:

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków, oby tak dalej!

reklama
Dooda zgadzam się wszystko zależy od progu bólu kobiety :-)

A co do oxy to ja też jej miło nie wspominam :-/
Skurcze po niej to dopiero była jazda...

A_nka świetnie, że z córeczkami wszystko w porządku! No i szyjka coraz lepiej. Świetne wiadomości. Oszczędzaj się jak tylko możesz i zobaczysz, że jeszcze posiedzą Ci w brzuszku córy.

Choco Najważniejsze, że Maluch zdrowy. Oby tak dalej! No i 3mam kciuki, by na następnej wizycie się ujawnił:tak:

Słyszałam, że chłopaki zazwyczaj się pokazują wcześnie. Spotkałyście się z przypadkiem, by chłopak dopiero na bardzo późnym etapie ciąży się ujawnił?

Hej!

Ja juz po wizycie... i bedziemy miec Dziewczynke! :-)
Mam nawet zdjecie - choc mala nie lubi byc fotografowana (po mamusi ;) ) i nie jest zbyt wyrazne....
Badanie samo w sobie bylo dlugie - z przerwa na chodzenie, zeby mala miala okazje sie przekrecic...Pare pomiarow na pierwszej czesci, pare na drugiej...
No ale ogolnie wszystko w normie poza....lozyskiem :/ Tzn. jest nisko polozone i z tego powodu zalecili mi kolejny scan w 34tyg. (wiem,ze brzmi pozno, ale to i tak dobrze - bo w Anglii zwykle scan w 20 tyg. jest ostatnim)....
Jesli sie nie podniesie - to grozi mi lozysko przodujace i cesarka. Na razie mam sie nie martwic, bo lozysko jeszcze sie moze podniesc, ale oczywiscie jakbym miala jakies krwawienie, to mam od razu dzwonic :( Sama juz nie wiem co mam o tym myslec - niby w poprzednich ciazach nie mialam takich problemow, ale to mi przypomina historie mojego wlasnego porodu - gdzie obie ja i mama mialysmy krwotok i ja oczywiscie urodzilam sie przed czasem...
Oto moje zdjecie
10330244_663384563714886_67844472480092687_n.jpg

Załączniki

• 10330244_663384563714886_67844472480092687_n.jpg
    10330244_663384563714886_67844472480092687_n.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 42
I ja gratuluję córci :-)

Nie martw się kochana na zapas. Łożysko pewnie się podniesie i nie będzie problemu z tego co się orientuje to do 24tc może jeszcze ono zmienić swoje położenie :-)

Gratulacje córci, najważniejsze, że zdrowa. Oszczędzaj się troche i trzymam kciuki, żeby się podniosła :-)

reklama
Felicity gratuluję córki.
U nas też będzie druga dziewczynka, waży 450g, niestety nadal mam zastój w nerce więc do akcji wkracza nospa, urosept i żuravit...

Do góry