reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Hania nie mów, Boże wszystko mnie rozbolało jak przeczytałam twój post:szok:

Dla mnie najgorsze było wstać, a potem juz poleciało i było w miarę ok, pamietam ,że pierwsze kroki zrobiłam w kierunku wagi :tak::tak:, ponieważ w ciązy przytyłam 30 kg:no:
Myślę, że poród porodowi nie równy, każda z nas ma inny próg bólu. Jeżeli chodzi o środki przeciwbólowe po cc, to po jakimś czasie organizm się do nich przyzwyczaja i nie działaja tak jak powinny. Najgorzej wspominam jednak oxytocynę po zabiegu.....:no::no::no:

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków, oby tak dalej!

reklama
Dooda zgadzam się wszystko zależy od progu bólu kobiety :-)

A co do oxy to ja też jej miło nie wspominam :-/
Skurcze po niej to dopiero była jazda...

A_nka świetnie, że z córeczkami wszystko w porządku! No i szyjka coraz lepiej. Świetne wiadomości. Oszczędzaj się jak tylko możesz i zobaczysz, że jeszcze posiedzą Ci w brzuszku córy.

Choco Najważniejsze, że Maluch zdrowy. Oby tak dalej! No i 3mam kciuki, by na następnej wizycie się ujawnił:tak:

Słyszałam, że chłopaki zazwyczaj się pokazują wcześnie. Spotkałyście się z przypadkiem, by chłopak dopiero na bardzo późnym etapie ciąży się ujawnił?

Hej!

Ja juz po wizycie... i bedziemy miec Dziewczynke! :-)
Mam nawet zdjecie - choc mala nie lubi byc fotografowana (po mamusi ;) ) i nie jest zbyt wyrazne....
Badanie samo w sobie bylo dlugie - z przerwa na chodzenie, zeby mala miala okazje sie przekrecic...Pare pomiarow na pierwszej czesci, pare na drugiej...
No ale ogolnie wszystko w normie poza....lozyskiem :/ Tzn. jest nisko polozone i z tego powodu zalecili mi kolejny scan w 34tyg. (wiem,ze brzmi pozno, ale to i tak dobrze - bo w Anglii zwykle scan w 20 tyg. jest ostatnim)....
Jesli sie nie podniesie - to grozi mi lozysko przodujace i cesarka. Na razie mam sie nie martwic, bo lozysko jeszcze sie moze podniesc, ale oczywiscie jakbym miala jakies krwawienie, to mam od razu dzwonic :( Sama juz nie wiem co mam o tym myslec - niby w poprzednich ciazach nie mialam takich problemow, ale to mi przypomina historie mojego wlasnego porodu - gdzie obie ja i mama mialysmy krwotok i ja oczywiscie urodzilam sie przed czasem...
Oto moje zdjecie
10330244_663384563714886_67844472480092687_n.jpg

Załączniki

• 10330244_663384563714886_67844472480092687_n.jpg
    10330244_663384563714886_67844472480092687_n.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 45
I ja gratuluję córci :-)

Nie martw się kochana na zapas. Łożysko pewnie się podniesie i nie będzie problemu z tego co się orientuje to do 24tc może jeszcze ono zmienić swoje położenie :-)

Gratulacje córci, najważniejsze, że zdrowa. Oszczędzaj się troche i trzymam kciuki, żeby się podniosła :-)

reklama
Felicity gratuluję córki.
U nas też będzie druga dziewczynka, waży 450g, niestety nadal mam zastój w nerce więc do akcji wkracza nospa, urosept i żuravit...

Do góry