reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Na ostatniej wizycie byłam we wtorek. Maluch ma poczucie humoru i skrzyżował nóżki żeby przypadkiem nie dało się zobaczyć czy chłopczyk czy dziewczynka :) Od główki do dupki ma 10 cm, a z nóżkami to podobno jakieś 17 cm :D nie wiem, nie znam się :) poza tym wszystko dobrze, miałam robioną kolejną morfologię i mocz i troszkę mi spadło żelazo, zatem dostałam polecenie poprawienia diety :)

Ps. na którejś z poprzednich wizyt dowiedziałam się, że mam już przebyte toksoplazmozę i cytomegalię w dalekiej przeszłości. Lekarz na nfz nie potrafił opisać mi wyników badań, dobrze że mój lekarz do którego prywatnie chodzę jest kompetentny :) od tamtego też czasu zrezygnowałam z opieki lekarza z nfz.

Na następną wizytę mam zrobić krew po glukozie 75 mg czy jakoś tak :)

Ostatnia edycja:
Ja też mam zrobić w przyszłym tygodniu, no bo u mnie cukier trochę podwyższony i już mi też zlecił.
Choco,fajnie,że wszystko ok :-)

Choco, pewnie cukier masz podwyższony.
Ja już na szczęście jestem po tym paskudztwie, ale dziewczyny życzę powodzenia oby wyniki były w normie :-)

Ps. na którejś z poprzednich wizyt dowiedziałam się, że mam już przebyte toksoplazmozę i cytomegalię w dalekiej przeszłości. Lekarz na nfz nie potrafił opisać mi wyników badań, dobrze że mój lekarz do którego prywatnie chodzę jest kompetentny :) od tamtego też czasu zrezygnowałam z opieki lekarza z nfz.
Ja w poprzedniej ciąży dowiedziałam sie o przebytej toxoplazmozie, w pierwszej nie miałam. A cytomegalię robiłam teraz, pierwszy raz i też wyszło ż,e mam przebytą. A wyniki zinterpretowałam sama z netu bo na wizycie z wynikami jeszcze nie byłam. Trochę też uspokoiły mnie dziewczyny i babeczka w laboratorium mi powiedziała, że wynik w porządku. A z tego, co dziewczyny pisały to kilka osób z nas ma przebyte te właśnie choroby. Przebyte nie są groźne dla maluszka.

reklama
Do góry