reklama
chocolatequa
Fanka BB :)
Na ostatniej wizycie byłam we wtorek. Maluch ma poczucie humoru i skrzyżował nóżki żeby przypadkiem nie dało się zobaczyć czy chłopczyk czy dziewczynka Od główki do dupki ma 10 cm, a z nóżkami to podobno jakieś 17 cm nie wiem, nie znam się poza tym wszystko dobrze, miałam robioną kolejną morfologię i mocz i troszkę mi spadło żelazo, zatem dostałam polecenie poprawienia diety
Ps. na którejś z poprzednich wizyt dowiedziałam się, że mam już przebyte toksoplazmozę i cytomegalię w dalekiej przeszłości. Lekarz na nfz nie potrafił opisać mi wyników badań, dobrze że mój lekarz do którego prywatnie chodzę jest kompetentny od tamtego też czasu zrezygnowałam z opieki lekarza z nfz.
Na następną wizytę mam zrobić krew po glukozie 75 mg czy jakoś tak
Ps. na którejś z poprzednich wizyt dowiedziałam się, że mam już przebyte toksoplazmozę i cytomegalię w dalekiej przeszłości. Lekarz na nfz nie potrafił opisać mi wyników badań, dobrze że mój lekarz do którego prywatnie chodzę jest kompetentny od tamtego też czasu zrezygnowałam z opieki lekarza z nfz.
Ostatnia edycja:
Tak szybko ??? Zazwyczaj glukozę po obciążeniu robi się po 24 tc ale skoro lekarz każe
chocolatequa
teraz jestem u rodziców ale jak wrócę do domku to sprawdze wyniki i napisze jaki ten cukier, czy faktycznie podwyzszony bo az sama sie zaciekawilam
W
wesolutka85
Gość
Tak szybko ??? Zazwyczaj glukozę po obciążeniu robi się po 24 tc ale skoro lekarz każe
ja też mam zrobić po 24 tc...
maddlena
Ja w poprzedniej ciąży dowiedziałam sie o przebytej toxoplazmozie, w pierwszej nie miałam. A cytomegalię robiłam teraz, pierwszy raz i też wyszło ż,e mam przebytą. A wyniki zinterpretowałam sama z netu bo na wizycie z wynikami jeszcze nie byłam. Trochę też uspokoiły mnie dziewczyny i babeczka w laboratorium mi powiedziała, że wynik w porządku. A z tego, co dziewczyny pisały to kilka osób z nas ma przebyte te właśnie choroby. Przebyte nie są groźne dla maluszka.Ps. na którejś z poprzednich wizyt dowiedziałam się, że mam już przebyte toksoplazmozę i cytomegalię w dalekiej przeszłości. Lekarz na nfz nie potrafił opisać mi wyników badań, dobrze że mój lekarz do którego prywatnie chodzę jest kompetentny od tamtego też czasu zrezygnowałam z opieki lekarza z nfz.
witam to i ja się pochwalę fotkami
Zobacz załącznik 617657Zobacz załącznik 617658Zobacz załącznik 617659
Zobacz załącznik 617657Zobacz załącznik 617658Zobacz załącznik 617659
reklama
N
nexiss
Gość
Aureolcia super fotki