reklama
mama2009
Fanka BB :)
a w poprzedniej ciąży miałaś robione?
jeśli to do mnie pytanie to nie miałam połowy badań nie miałam robionych i było ok... mam wrażenie że teraz mi wszystko zlecają bo chodzę prywatnie i wiadomo dodatkowa kasa im wpada...
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
Mama warto zrobić to badanie, bo nie jest super drogi, chyba 30-40 zeta, a jeśli jesteś nosicielem niesie wiele zagrożeń dla dziecka.
-Lorelain-
ja sie pytałam w diagnozie i kosztuje 30 zł i trzeba czekać 7 dni na wyniki.... w pierwszej ciąży lekarka by mi nie zleciła, ale na forum się naczytałam i powiedziałam że chce żeby mi pobrała wymaz i robiłam prywatnie. Jak przyszłam do szpitala rodzić to od razu się mnie pytali czy robiłam to badanie, ale akurat wyniki miałam do odbioru na dzień po porodzie.
mama - w pierwszej ciazy nic nie było bo nie mialas bakterii, ale to nie znaczy że nie masz jej teraz
edit:
zastanawia mnie tylko jedna sprawa, jak to jest że w niektórych szpitalach sami robią to badanie przy przyjęciu, skoro to idzie na posiew i trzeba kilka dni czekać czy bakteria wyrośnie czy nie, a jeśli sie cos pojawi to znowu kilka dni na określenie grupy bakterii
mama - w pierwszej ciazy nic nie było bo nie mialas bakterii, ale to nie znaczy że nie masz jej teraz
edit:
zastanawia mnie tylko jedna sprawa, jak to jest że w niektórych szpitalach sami robią to badanie przy przyjęciu, skoro to idzie na posiew i trzeba kilka dni czekać czy bakteria wyrośnie czy nie, a jeśli sie cos pojawi to znowu kilka dni na określenie grupy bakterii
Ostatnia edycja:
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
Lori u mnie jak nie masz wyniku GBS to dają antybol.
Mysza84
Ja prawie 3 lata temu płaciłam za gbs ok 70zł, wymaz z dwóch miejsc.
Asta ja wiem na czym to badanie polega bo je już robiłam. Wiem też że wynik jest ważny. Tylko właśnie zastanowiło mnie to czy przy cc z automatu antybiotyk podają ? Zapytam mojego lekarza na następnej wizycie.
mama paciorkowiec może się pojawić w każdej chwili więc jak nie miałaś w pierwszej ciąży nie oznacza to że nie masz teraz.
Asta ja wiem na czym to badanie polega bo je już robiłam. Wiem też że wynik jest ważny. Tylko właśnie zastanowiło mnie to czy przy cc z automatu antybiotyk podają ? Zapytam mojego lekarza na następnej wizycie.
mama paciorkowiec może się pojawić w każdej chwili więc jak nie miałaś w pierwszej ciąży nie oznacza to że nie masz teraz.
reklama
mama2009
dziewczyny ja wszystko rozumiem, że wtedy mogłam nie mieć teraz mogę mieć itp... nie mogę pojąć jak to jest że w pierwszej ciąży nikt nawet o tym badaniu nie wspomniał, moje dwie znajome które jedną nogą są na porodówce też nie miały tego badania... albo coś jest obowiązkowe albo nie