reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza, USG

reklama
Mysza84 tak to bywa z służbą zdrowia, że różne szpitale - różne zwyczaje. :-D Jeśli lekarz zlecił, dobrze jest zrobić. Ogólnie badanie nie boli, a zawsze lepiej wiedzieć konkretnie na czym się stoi.

w razie czego w szpitalu profilaktycznie podadzą Ci narkotyk. JA poproszę gina bo tu dziewczyny mnie namówiły ale słyszałam że prywatnie to może i 60zl kosztować :/

ja sie pytałam w diagnozie i kosztuje 30 zł i trzeba czekać 7 dni na wyniki.... w pierwszej ciąży lekarka by mi nie zleciła, ale na forum się naczytałam i powiedziałam że chce żeby mi pobrała wymaz i robiłam prywatnie. Jak przyszłam do szpitala rodzić to od razu się mnie pytali czy robiłam to badanie, ale akurat wyniki miałam do odbioru na dzień po porodzie.

mama - w pierwszej ciazy nic nie było bo nie mialas bakterii, ale to nie znaczy że nie masz jej teraz :sorry2:

edit:
zastanawia mnie tylko jedna sprawa, jak to jest że w niektórych szpitalach sami robią to badanie przy przyjęciu, skoro to idzie na posiew i trzeba kilka dni czekać czy bakteria wyrośnie czy nie, a jeśli sie cos pojawi to znowu kilka dni na określenie grupy bakterii :confused:

Ostatnia edycja:
Ja prawie 3 lata temu płaciłam za gbs ok 70zł, wymaz z dwóch miejsc.

Asta ja wiem na czym to badanie polega bo je już robiłam. Wiem też że wynik jest ważny. Tylko właśnie zastanowiło mnie to czy przy cc z automatu antybiotyk podają ? Zapytam mojego lekarza na następnej wizycie.

mama paciorkowiec może się pojawić w każdej chwili więc jak nie miałaś w pierwszej ciąży nie oznacza to że nie masz teraz.

reklama
dziewczyny ja wszystko rozumiem, że wtedy mogłam nie mieć teraz mogę mieć itp... nie mogę pojąć jak to jest że w pierwszej ciąży nikt nawet o tym badaniu nie wspomniał, moje dwie znajome które jedną nogą są na porodówce też nie miały tego badania... albo coś jest obowiązkowe albo nie :-D

Do góry