reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

reklama
Gratuluje pozytywnych wieści :) zdjęcia super, gratki dla lekarzy za udane ujęcia ;-)
Bydgosia ja po takiej wizycie miałabym straszny niedosyt ale najważniejsze, że wszystko w porządku.

Byłam i ja wczoraj na wizycie. Wyniki badań bardzo dobre, szyjka zamknięta, wielkość macicy prawidłowa. Musze jeszcze łykac przez jakiś czas Dupashon i witaminy (femibrion 2).
USG genetyczne mam 19 wrzesnia.

gratuluje udanych wityt dziewcznym i życze takich kolejnych.

Carolska Dobrze, że sie odezwałaś. myslałam o Tobie. daj znać po wizycie.

Dziewczyny GRATULUJĘ udanych wizyt i pięknych maluszków:-):-) trzymam kciukasy za następne:)

Mam do was pytanie: na ostatniej wizycie lekarz umówił się ze mną na USG genetyczne w 12 tc. Zapytał czy chce zrobić dodatkodo badania z krwi na wady genetyczne (białko PAPPA+wolna beta-HCG) które wraz z wynikami tego USG maja określic prawdopodobieństwo wad genet. Zgodziłam się, ale teraz zastanawiam się czy to dobra decyzja. Czytałam ze wyniki tych testów są czasami mylące, że to tylko statystyka i czasami wychodzą źle a maluchy rodzą się zdrowe. Jedna z moich kolezanek zrobiła test, wyszedł niezbyt pozytywnie a mała jest całkowiecie zdrowa, inna kolezanka testu nie zrobiła a jej synek niestety jest chory na ZD. Czy któras z Was zdecydowała się bądź zamierza robić ten test?

Dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!
Najpiękniejszy prezent na walentynki - moje dziecko do mnie pomachało :p
Serduszko bije i wszytko jest OK :)

Zmiana lekarza to była najlepsza decyzja jaką do tej pory podjęłam! Lekarka cudowna! Zleciła mi badania, o których tamta chyba zapomniała...poprawiła błędy(!) w karcie ciąży... Dzięki Bogu, że z Dzieckiem jest wszystko dobrze, bo jakby coś przez tamtą babę było źle...to bym sobie nie wybaczyła :/

Jeśli któraś z Was się czuje niepewnie/niekomfortowo ze swoim lekarzem to radzę Wam zmieńcie!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Annie wspaniałe nowiny :) dobrze że zmieniłaś lekarza gratuluję !!
ASA915 ja zdecydowałabym się na to badanie z krwi tylko gdyby było jakieś ryzyko, wcześniejsze choroby dzieci, wiek matki, bądź gdyby coś na tym usg w 12 tyg. lekarza zaniepokoiło ...

Do góry